Eldningsförbud

Från och med torsdagen den 8 juni 2023 klockan 12.00 råder det eldningsförbud i Leksands kommun. 
Läs mer om förbudet här.

 

Vikarier sökes till våra förskolor

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Vikarier sökes till våra förskolor
 • Sista ansökningsdatum: 2023-08-31

 • Yrke: Vikarie inom förskola

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Timanställning

 • Kontakt:

  Avdelningschef Förskola Lena Nilsson

  lena.nilsson@leksand.se, 0247-805 57

För att hantera det personalbortfall som naturligt uppstår, då vår ordinarie personal är frånvarande, har vi löpande behov av vikarier.

Är du student, arbetssökande, pensionär eller bara söker en flexibel tjänst, där just din kompetens kommer till användning? Vill du var med och lägga grunden för ett livslångt lärande för våra yngsta kommuninvånare i åldrarna 1-5 år? 

Läs då vidare!

Dina arbetsuppgifter

Som vikarie i förskolan hos oss gör du en värdefull insats och bidrar till våra förskolebarns utveckling. Uppdraget utgår från våra barns individuella behov och syftar till att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i våra förskolor. I nära samverkan med övriga kollegor inom arbetslaget och med läroplanen som bas, arbetar ni med barn i grupp, men ser samtidigt till att varje enskilt barn får utmaningar som passar deras ålder, erfarenheter och kunskaper.

Arbetsuppgifterna är många och av varierande art; inom- och utomhusvistelse, samling med barnen, hjälp med på- och avklädning, kontakt med vårdnadshavare vid hämtning och lämning. Du intar även lunch tillsammans med barnen, så kallad pedagogisk måltid. 

Om arbetsplatsen

I Leksand finns tio kommunala förskolor utspridda i kommunen - från Tällberg i norr, till Djura i söder. På samtliga arbetsplatser arbetar du i team med andra kompetenta och erfarna kollegor. 

Din profil

Gemensamt för arbete inom förskolan är att du behöver vara minst 18 år, ha adekvat utbildning (lägst gymnasieexamen eller likvärdig erfarenhet förvärvad på annat sätt). Du behöver även behärska svenska i tal och skrift så att du utan hinder kan tillgodogöra dig instruktioner, kommunicera samt avlägga rapport. Vana från liknande roll är meriterande likväl som vana av att hantera digitala arbetsverktyg som dator, läsplatta och mobiltelefon. B-körkort och tillgång till egen bil är önskvärt, då det förväntas att du på kort tid kan ta dig till avsedd arbetsplats. Vid avlämnandet av ansökan anger du vilken formell bakgrund du har.  

Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs med att arbeta med andra och ser möjligheter där andra ser problem. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Du behöver visa upp ett utdrag utan anmärkning från belastningsregistret för att få arbeta inom förskola eller skola, se Polisens hemsida. 

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2023-08-31.

OBS! Vi rekryterar löpande, vänta inte att söka. Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.

Välkommen med din ansökan!

 • Sista ansökningsdatum: 2023-08-31

 • Yrke: Vikarie inom förskola

 • Anställningsform: Vikariat

 • Omfattning: Timanställning

 • Kontakt:

  Avdelningschef Förskola Lena Nilsson

  lena.nilsson@leksand.se, 0247-805 57