Vill du jobba som både Speciallärare och Specialpedagog?

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Vill du jobba som både Speciallärare och Specialpedagog?

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Leksands kommun söker två nya medarbetare - en till Sammilsdalsskolan i centrala Leksand och en till byskolorna Gärde och Ullvi. Vill du vara med på vår resa mot att vara en av Sveriges främsta grundskolor? Söker du en tjänst där du får arbeta med det du brinner för - att stötta elever i behov av särskilt stöd, både operativt och strategiskt? Om du svarar "ja" på dessa frågor, kan du vara den vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten hos oss innebär att du får två uppdrag i ett, då du jobbar som både speciallärare och specialpedagog.

I rollen som speciallärare är du en uppskattad resurs som arbetar nära våra elever som är i behov av särskilt stöd. Du är spindeln i nätet och genom dina kontakter och din insats får du elevernas skoldag att fungera bättre. Undervisningen sker enskilt eller i grupp/ordinarie klassrum. I rollen som specialpedagog arbetar du långsiktigt och förebyggande med att undanröja hinder för våra elevers lärande. Du gör egna pedagogiska utredningar och utifrån elevens behov utformar du vilka extra anpassningar eller särskilt stöd som eleven behöver. 

Utöver att vara ett stöd för våra elever är du även ett pedagogiskt stöd för skolans övriga arbetslag och elevernas vårdnadshavare. Du upprättar åtgärdsprogram för våra elever och vid behov driver du utvecklingsarbete i samarbete med andra pedagoger, för att förbättra skolans undervisning och arbetssätt.

Du tillhör skolans elevhälsoteam. Tillsammans stimulerar och bemöter vi våra elever uitfrån elevernas egna förutsättningar och behov och arbetar för att eleverna ska nå läroplanens mål. 

Om arbetsplatsen

Sammilsdalsskolan är en F-9 skola med ca 590 elever. Byskolorna i Gärde och Ullvi är F-6 skolor med ca 70-90 elever vardera.
Läs mer om våra grundskolor på vår hemsida www.leksand.se

Elevhälsoteamet består av en specialpedagog, en kurator, en skolsköterska, skolpsykolog samt en skolläkare. Närmaste chef är skolans rektor.

Din profil

Du är legitimerad lärare, speciallärare eller specialpedagog och har erfarenhet av elevstöd i F-6. Du är väl förtrogen med Skolverkets bedömningsstöd för de aktuella årskurserna. Praktisk erfarenhet av Google Classroom är meriterande likväl som systemen Infomentor och Teams. 

Som pedagog är du bekväm i rollen som handledare, du är en god kommunikatör med förmåga att lyssna in, utan att tappa budskapet på vägen. Du har förmåga att driva hela arbetsprocessen runt elever i behov av särskilt stöd och är motiverad till samarbete med kollegor - där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet. Ditt arbetssätt är systematiskt, strategiskt och långsiktigt samt att du använder dig av forskningens påvisade framgångsfaktorer, där du även kan arbeta och hantera digitalt lärande.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt. Alla medarbetare ska vara rätt rustade för sitt arbete och därför uppmuntrar vi våra medarbetare att vidareutvecklas genom exempelvis kurser, utbildningar och nätverkande.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se/jobbahososs 

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev. Ange i ansökan vilken av skolorna du söker dig till; Sammilsdalsskolan och/eller byskolorna Tällberg/Ullvi.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdag 2022-08-21.

Tillsättning sker efter överenskommelse. 

Vi går igenom ansökningar löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Läs mer på www.leksand.se och följ oss på sociala medier.