Vill du vara lärare i Leksand?

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Bild för annonsen Vill du vara lärare i Leksand?
 • Sista ansökningsdatum: 2023-03-30

 • Yrke: Läraryrken

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid

Lärare se hit! Just nu söker vi passionerade och engagerade lärare som vill arbeta med Leksands kommuns elevers utveckling så att de kan uppnå sin fulla potential!

Om arbetsplatsen

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område. Leksand är - som en del av Dalarna, Sverige och världen – möjligheternas kommun. Här möter vi tillsammans samhällets utmaningar på ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt. Vi skapar gemensamt möjligheter för alla att utvecklas och för att skapa din bästa livs- och arbetssituation.

Leksands kommun har höga ambitioner, inte minst när det gäller grundskolan! Vi inom skolan arbetar mot visionen om att bli en av Sveriges främsta grundskolor! Vi som arbetar som inom Leksands kommuns skolor är engagerade och kunniga lärare som arbetar med att ge unga drivkraft och motivation för framtida yrkesval.

Leksands kommun har sju grundskolor och just nu söker vi flera kvalificerade lärare till några av våra grundskolor och fritidshem. Är du en av dem vi söker?

Gärde skola

Gärde skola är en F-6 skola där trygghet och lärande står i fokus. Till Gärde skola söker vi nu:

 • En legitimerad lärare årskurs 1-6 på 100%. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
 • En legitimerad lärare inom Ma/No årskurs 1-6 på 80%. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
 • En legitimerad lärare inom idrott årskurs 1-6 på 30%. Tjänsten är en tillsvidareanställning.
 • En lärare mot fritidshem på 60%. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Insjöns skola

Insjöns skola är en F-6-skola och söker nu:

 • En lärare F-3 på 88-100%. Beroende på hur olika beslut fattas. 
 • En lärare mot fritidshem 100%. 

Tjänsterna är tillsvidareanställningar.

Siljansnäs skola

Siljansnäs skola är en F-6 skola som ligger mitt i byn. Till Siljansnäs skola söker vi nu:

 • En legitimerad lärare årskurs F-3 på 90%. Tjänsten är en tillsvidareanställning i förskoleklass.

Åkerö skola

Åkerö skola F-6 är en plats där alla ska känna trygghet och bli accepterade för den man är. Till Åkerö skola söker vi nu:

 • En legitimerad lärare inom idrott årskurs 1-6 på 100%. Tjänsten är ett vikariat för höstterminen 2023.
 • Två stycken lärare mot fritidshem på 100%. En tjänst är en tillsvidareanställning, den andra ett vikariat under läsåret 23/24.

Vill du läsa mer om våra skolor? Du hittar mer information på vår hemsida, www.leksand.se

Dina arbetsuppgifter

Beroende på vilken lärartjänst du är ansöker till så kommer dina arbetsuppgifter att se olika ut, men som lärare i Leksands kommun kommer du att ha en viktig roll i elevernas utveckling och lärande. Du arbetar med att hjälpa eleverna att utveckla sina färdigheter och förbereda sig för framtiden.

Du kommer ansvara för att planera och genomföra undervisning som är anpassad till elevernas behov och utvecklingsnivåer, samt bedöma elevernas framsteg och resultat. Som lärare hjälper du också till att utveckla elevernas sociala förmågor, och hjälper dem att lära sig att samarbeta, kommunicera och lösa problem på ett konstruktivt sätt.

Du arbetar utifrån läroplanen och delta i utbildningar för att hålla sig uppdaterade med nya undervisningsmetoder och riktlinjer inom ditt ämnesområde.

Din profil

Vi söker lärare som är passionerade om sitt ämne och har en stark förmåga att kommunicera med elever och skapa en positiv inlärningsmiljö. Du är legitimerad lärare i de ämnen/stadier som efterfrågas. Vidare är du stresstålig, lösningsfokuserad och självständig.

Vi söker dig om som är nyskapande och villiga att använda olika inlärningsmetoder och tekniker för att engagera eleverna och hjälpa dem att uppnå sina mål. Du bör ha en god förståelse för läroplanen och kunna utveckla undervisningsmaterial och aktiviteter som är relevanta och engagerande för eleverna.

En god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten, eftersom du kommer arbetar tätt tillsammans med elever, föräldrar och kollegor.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig 

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift i att vara möjligheternas kommun där vi tillsammans skapar möjligheter för alla att utvecklas och att skapa din bästa livs- och arbetssituation. 

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Alla medarbetare har rätt till friskvårdsbidrag, oavsett anställningsform och tjänstgöringsgrad. 

Som en del av introduktionen så erbjuder vi nyutexade lärare en mentor. Mentorerna är vanligtvis erfarna lärare som fungerar som stöd och vägledning för de nya lärarna under deras första år i yrket. Vi ser mentorsprogrammet som en viktig resurs för nya lärare, eftersom det kan hjälpa de nya lärarna att känna sig mer trygga i sin roll och bidra till deras fortsatta professionella utveckling. För dig som inte är ny lärare erbjuder får du stöttning av kollegor i ditt arbetslag.  

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare.  

Din ansökan:

Det är samma ansökan för alla tjänster som listas i den här annonsen. Du väljer i ansökan vilken/vilka tjänster som du är intresserade av. När du skickar in din ansökan kommer du få svara på urvalsfrågor, bifoga personligt brev och CV. Vi kommer hantera inkommande ansökningar löpande.

Sista ansökningsdatum

 • Sista ansökningsdatum: 2023-03-30

 • Yrke: Läraryrken

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

 • Omfattning: Heltid