Socialsekreterare, individ och familjeomsorgens barn och familjegrupp

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

måndag 8.00–15.30
tisdag 8.00–15.30
onsdag 8.00–15.30
torsdag 8.00–15.30
fredag 8.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Bild för annonsen Socialsekreterare, individ och familjeomsorgens barn och familjegrupp
  • Sista ansökningsdatum: 2019-05-26

  • Yrke: Socialsekreterare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid

Leksands kommun är rätt plats för dig som vill bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utvecklas inom ditt område och arbeta med Sveriges viktigaste jobb. Vår värdegrund hjälper dig i ditt dagliga arbete genom att visa vad som är viktigt och hur vi ska förhålla oss till varandra och dem vi är till för. Vår vision berättar vart vi är på väg.

Söker du ett arbete där du skapar mening och gör skillnad? Vill du ha Sveriges viktigaste jobb är det här jobbet för dig!

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100% till individ och familjeomsorgens barn och familjegrupp.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att utreda och följa upp insatser för barn, ungdomar och deras familjer enligt SoL och LVU. Du kommer utreda ärenden enligt BBIC-strukturen och göra utredningsplaner, presentera lösningar och åtgärder för att sedan följa upp resultatet för respektive ärende. I arbetet samverkar du aktivt med andra aktörer såsom hälso- och sjukvård och skola.

Om arbetsplatsen

Individ och familjeomsorgen är uppdelad i två grupper, barn och familj samt en vuxengrupp. Du är direkt underställd IFO-chef och den dagliga arbetsledningen får du av 1:e socialsekreterare. I barn och familjegruppen ingår utredning och handläggning av ärenden som berör barn och familjer.

Din profil

De krav vi ställer på dig som sökande är socionomexamen samt B-körkort. Önskvärt är att du som söker har erfarenhet av myndighetsutövning samt kunskaper om handläggning inom socialtjänsten.

Omdöme. Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Personlig mognad. Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen. Samarbetsförmåga. Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Stabil. Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Tydlig. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp.

Vi erbjuder dig

För oss är det viktigt att alla våra medarbetare hittar en balans mellan jobb och hem, känner trygghet i sin anställning och en ökad livskvalitet genom att jobba i kommunen. Lyckas vi med det lyckas vi också med vår gemensamma uppgift.

Vi arbetar aktivt med att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi vill att all verksamhet ska ha ett hälsofrämjande synsätt och vi strävar efter ett rikt arbetsinnehåll, arbetstillfredsställelse, gemenskap och personlig utveckling för alla medarbetare. Vi ser kompetensutveckling som självklart och nödvändigt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. För mer information vänligen se www.leksand.se

För dig som sökande har vi möjlighet att erbjuda medflyttandeservice, se vidare www.rekryteringslots.se

Din ansökan

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Leksands kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken. Ansökningshandlingarna består av CV och personligt brev.

Sista ansökningsdatum

Sista ansökningsdatum är 190526.

Tillsättning sker efter överenskommelse.

Läs mer www.leksand.se

Välkommen med din ansökan!

  • Sista ansökningsdatum: 2019-05-26

  • Yrke: Socialsekreterare

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Omfattning: Heltid