Sociala medier

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Med hjälp av social medier vill vi utveckla dialogen med medborgarna, öka öppenheten, skapa nya mötesplatser och erbjuda nya kontaktvägar.

Leksands kommuns verksamheter finns representerade i flera olika sociala medier. Kommunens officiella Facebooksida är den kanal som har flest följare.

Våra sociala medier

Våra sociala medier är ett sätt att kommunicera om vad som händer i kommunen med våra medborgare. Vi vill vara där våra målgrupper finns, därför finns vi på Facebook, Instagram, YouTube och LinkedIn. Det är viktigt att du som besöker våra sociala medier tar ansvar och följer våra förhållningsregler när du publicerar inlägg eller kommentarer.

Tänk på att du ska hålla en god ton i kommentarerna på våra inlägg och känna ansvar för att dialogen inte övergår i kränkningar eller påhopp.

Behandling av personuppgifter

Kommunstyrelsen är personuppgiftsansvarig för Leksands kommuns officiella kanaler. Vi vill att du känner dig trygg när du kontaktar oss, oavsett om det är via telefon, sociala kanaler eller andra tillvägagångssätt. 

Här kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter

Förhållningsregler för våra sociala medier

Vi ansvarar för att de kommentar som finns i våra sociala kanaler håller en god ton och att alla känner sig välkomna att kommentera inläggen. Vi förbehåller oss rätten att radera innehåll som vi bedömer är:

  • kränkande
  • marknadsför andras verksamheter
  • är brottsliga
  • inte håller sig till ämnet
  • bryter mot personuppgiftslagen eller liknade

Inte heller svordomar, könsord, ovårdat språk eller angrepp på enskilda individer accepteras. Hot och trakasserier polisanmäls alltid.

Ärenden och diarieföring

Om du har något formellt ärende till oss som ska behandlas, eller vill följa upp handläggningen av något ärende, ber vi dig att kontakta oss via telefon, e-post eller brev. Eftersom vi är skyldiga att spara vissa handlingar kan vissa inlägg diarieföras. Inlägg som är av tillfällig eller ringa karaktär kan vi däremot ta bort när de blir inaktuella. 

 

Följ oss på sociala medier

Facebook är ett socialt nätverk där man kommunicerar med vänner, organisationer, företag eller kommuner. Alla som vill är välkomna att vara delaktiga i diskussioner, komma med kommentarer och frågor eller bara läsa vad andra skriver. Du behöver inte vara medlem i Facebook för att se vad vi skriver.

Leksands kommuns huvudsida

Leksands kulturhus - bibliotek, musem och arkiv

Leksandshallen 

Leksands gymnasium

Hantverksprogrammet, Leksands gymnasium

Hotell- och restaurangskolan Gästis

Granbergets skidanläggning

Anhörigstöd

Instagram är en mobilapplikation som du främst använder för att dela bilder och se andras bilder. I dagsläget har Leksands kommun följande konton:

Leksands kommun (sök på leksandskommun i din Instagram-app)

Leksands kulturhus (sök på leksandskulturhus i din Instagram-app)

Leksands gymnasium (sök på leksandsgymnasium i din Instagram-app)

Kostavdelningen (sök på leksands kostavdelning i din Instagram-app)

Förskolan Källbackens kök (sök på kallbackenskok i din Instagram-app)

Linkedin använder vi för att presentera lediga tjänster och nätverka med dig som är på jakt efter ett nytt jobb.

www.linkedin.com/company/leksands-kommun

Sidan uppdaterad: 2021-09-23