Om Edshultsgården

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Här på Edshultsgården är vårt arbetssätt och boendets inredning anpassat efter de särskilda behov som följer med en demenssjukdom.

Vi arbetar med levnadsberättelser vilket innebär att närstående skriver ner viktiga saker om de boendes liv innan sjukdomen. Det kan handla om intressen, familj, yrken och händelser. På så sätt kan vi hitta på saker som de boende gillar att göra och prata om ämnen som intresserar dem.

Individuella genomförandeplaner upprättas så att vi kan arbeta med personcentrerad vård. Vi arbetar även med olika kvalitetsregister, bland annat Senior Alert och BPSD-registret så att vi kan säkerställa en god och säker vård för våra boende på Edshultsgården.

Vid huset finns en trädgård som är inhägnad så att våra boende tryggt kan röra sig i trädgården. Vi spenderar tid i trädgården och när vädret tillåter kan vi äta lunch utomhus. Vi odlar också tillsammans med våra boende och i växthuset kan odlingssäsongen förlängas. Det finns även promenadstråk runt huset och gångväg in till centrum.

Vårt mål är att göra vardagen meningsfull och innehållsrik för våra boende.

Sidan uppdaterad: 2019-03-26