Hemleverans av böcker från biblioteket

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

bokkasse
I samarbete med Svenska kyrkan kan vi erbjuda hemleverans av böcker till dig som är 70-plus eller tillhör någon riskgrupp.

Nu erbjuder vi er som är 70-plus eller tillhör någon riskgrupp att få böcker levererade direkt hem till dörren på torsdagar. Tjänsten erbjuds i samarbete med Svenska kyrkan och den är gratis. Böckerna plockas ihop efter önskemål och lånetiden är sex veckor.

Få böckerna hem till dig

Kontakta biblioteket om du vill ha hemleverans. Här är våra kontaktuppgifter:

Leksands bibliotek

Om efterfrågan blir mycket stor kan vi bli tvungna att prioritera leveranserna. 

Hämta böckerna vid entrén

För dig som inte vill eller kan gå in på biblioteket finns möjligheten att hämta en färdig bokkasse vid entrén. För att beställa kontaktar man biblioteket via telefon eller e-post, därefter plockar vi ihop en kasse med böcker du vill ha. Allt är sedan lånat och klart för överlämning utanför entrén.

Så här gör du:

  • Uppge namn och bibliotekskortsnummer, alternativt personnummer.
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi ska plocka ihop ett urval av böcker till dig. Tänk på att nya och populära titlar ofta går ut snabbt så skicka gärna alternativ till dessa och berätta om du vill stå i kö.
  • Berätta när det passar dig att komma och hämta böckerna under ordinarie öppettider. Vet du inte exakt när du kan komma går det bra att ringa när du står utanför. Om du inte hämtar själv ange då namn på budet. Den som hämtar måste kunna uppvisa giltig id-handling samt ditt lånekort eller din id-handling.

Vi följer Leksands kommuns riktlinjer och de rekommendationer och beslut som utfärdas av Folkhälsomyndigheten.

Sidan uppdaterad: 2020-05-20