Beslut om skärpta allmänna råd i Dalarnas län för att bromsa smittspridningen

Läs mer om vad som gäller i Dalarnas län

Information på teckenspråk: Skärpta allmänna råd i Dalarna

Hemleverans av böcker från biblioteket

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

bokkasse
Till dig som är äldre eller tillhör någon riskgrupp kan vi plocka ihop en bokkasse som går att hämta utanför entrén.

Du som är äldre eller tillhör någon riskgrupp kan få böcker levererade direkt hem till dörren med Boken kommer. Tjänsten erbjuds en gång i månaden och är gratis. Böckerna plockas ihop efter önskemål och lånetiden är sex veckor.

Få böckerna hem till dig med Boken kommer

Om du av olika anledningar såsom ålder eller funktionshinder inte kan komma till bibloteket kan bibloteket komma till dig. Vi kör hem böcker till dig en gång i månaden. Tjänsten är kostnadsfri. Kontakta biblioteket om du vill veta mer om Boken kommer. Här är våra kontaktuppgifter:

Leksands bibliotek

Hämta böckerna vid entrén

För dig som inte vill eller kan gå in på biblioteket finns möjligheten att hämta en färdig bokkasse vid entrén. För att beställa kontaktar man biblioteket via telefon eller e-post, därefter plockar vi ihop en kasse med böcker du vill ha. Allt är sedan lånat och klart för överlämning utanför entrén.

Så här gör du:

  • Uppge namn och bibliotekskortsnummer, alternativt personnummer.
  • Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi ska plocka ihop ett urval av böcker till dig. Tänk på att nya och populära titlar ofta går ut snabbt så skicka gärna alternativ till dessa och berätta om du vill stå i kö.
  • Berätta när det passar dig att komma och hämta böckerna under ordinarie öppettider. Vet du inte exakt när du kan komma går det bra att ringa när du står utanför. Om du inte hämtar själv ange då namn på budet. Den som hämtar måste kunna uppvisa giltig id-handling samt ditt lånekort eller din id-handling.

Vi följer Leksands kommuns riktlinjer och de rekommendationer och beslut som utfärdas av Folkhälsomyndigheten.

Sidan uppdaterad: 2020-10-22