Låna böcker på distans, hemleverans till dig i riskgrupp

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Närbild av coronaviruset

Information angående verksamheten på Leksands kulturhus, Leksands bibliotek och Insjöns bibliotek samt information om hur vi hanterar coronaviruset hittar du på den här sidan. Den uppdateras när något nytt som gäller kulturhuset eller biblioteken inträffar.

Leksands kulturhus följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du kan läsa mer om hur vi hanterar pandemin på kommunens informationssida:

Länk till sidan Coronaviruset, covid 19

Det här gäller för Leksands kulturhus/bibliotek och Insjöns bibliotek

Från och med tisdag 17/11 har biblioteken i Leksand och Insjön stängt. Kommunledningen har beslutat att stänga för att begränsa spridningen av covid-19. Detta gäller tillsvidare.

Det går fortfarande att låna böcker och andra media. Biblioteken erbjuder utlämning av förbeställda lån.

Telefon- och utlämningstider

Leksands bibliotek
Länk för att kontakta Leksands bibliotek
Måndag-fredag klockan 10.00-13.00 och 14.00-17.00

Leksands kulturhus/museum
Länk för att kontakta museum och arkiv
Ring eller mejla för frågor om utlämning av arkivmaterial.

Insjöns bibliotek
Kontakta Susanne Juhl
Telefontider samt utlämningstider tisdag och torsdag 10.00-12.00 samt 14:00-19:00

Så här gör du

  • Du kan reservera och låna om via bibliotekskatalogen, e-post eller telefon. Länk till bibliotekskatalogen.
  • Med legitimation eller lånekort kan du hämta dina förbeställda lån utanför biblioteken under bibliotekens utlämningstider. Ombud tar med låntagarens lånekort eller legitimation. 
  • Det går att återlämna böcker i bokinkastet vid entrén.
  • Är du äldre eller i en riskgrupp så finns möjligheten att ansluta sig till Boken kommer för hemleverans av böcker. Tjänsten erbjuds en gång i månaden och är kostnadsfri. Böckerna plockas ihop efter önskemål och lånetiden är sex veckor.
  • För dig som inte vill eller kan gå in på biblioteket finns möjligheten att hämta en färdig bokkasse vid fönstret till höger om entrén. För att beställa kontaktar man biblioteket via telefon eller e-post, därefter plockar vi ihop en kasse med böcker du vill ha. Tänk på att nya och populära titlar ofta går ut snabbt så skicka gärna alternativ till dessa och berätta om du vill stå i kö

Ändrade rutiner och allmänna råd

Vår personal uppmanas att stanna hemma vid minsta symptom på förkylning. Det innebär eventuellt lägre bemanning i våra informationsdiskar och kan ge längre väntetid i telefon, på mejl, sociala medier eller när du hämtar dina beställda böcker. Vi är tacksamma för din förståelse kring detta.

Tänk på att du kan låna om, reservera och söka efter böcker i vår bibliotekskatalog hemifrån. För att logga in använder du ditt bibliotekskort och PIN-kod. Behöver du en ny PIN-kod kan du klicka på ”Glömt koden” på sidan. Då får du en ny kod skickad till den mejladress som du har registrerat dig med.

Sidan uppdaterad: 2021-04-06