Handlingshjälp av mat och medicin

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress:

kassakö
Föreningar, organisationer, kyrkor, företagare och privatpersoner i Leksands kommun sluter upp för att hjälpa till under coronakrisen.

Det finns olika former av hjälp med hemleverans av mat, medicin och andra förnödenheter under coronakrisen. Hjälpen vänder sig till dig som är minst 70 år gammal eller tillhör någon annan riskgrupp.

Informationen på den här sidan uppdateras löpande. Om något är fel eller saknas i listan är vi tacksamma om du meddelar vår kundtjänst.

Kommunens kundtjänst

Kommunens och Svenska kyrkans handlingshjälp

I samarbete med Svenska kyrkan erbjuder Leksands kommun hjälp att handla mat och hämta ut medicin. Stödet riktar sig till dig som är 70 år eller äldre och till dig som tillhör en annan riskgrupp och som inte kan få hjälp med handling på annat sätt. Du ska också vara folkbokförd i Leksands kommun.

Leveransdagar är helgfri måndag, onsdag och fredag. Beställ gärna dagen innan leveransdag, men senast klockan 10 på leveransdagen. Leverans genomförs inte på midsomarafton.

Tjänsten är kostnadsfri men avgift för plastkassar och faktura förekommer. Bonuskort och medlemsrabatter kan inte utnyttjas.

Gör så här:

  1. Berätta vad du behöver hjälp med och lämna dina kontaktuppgifter till kommunens kundtjänst.
    Kommunens kundtjänst
  2. Svenska kyrkans personal ringer sedan upp dig för att ta emot handlingslista, adress, med mera. Betalning sker via faktura.

Till grund för kommunens och Svenska kyrkans samarbete ligger ett centralt avtal mellan MSB och Röda korset.

Idag (8 april 2020) startar Leksands kommun ett samarbete med Svenska kyrkan. Samarbetet går ut på att hjälpa personer som är 70 år och äldre, eller som tillhör en annan riskgrupp, med handling av mat och medicin. Hjälpen är till för de som inte har annan hjälp med handling, till exempel genom hemtjänst eller anhöriga.

– Leveransdagar är helgfri måndag, onsdag och fredag. Ring till Leksands kommuns kundtjänst på telefon 0247-800 00 och lämna namn, telefonnummer och berätta vad du behöver hjälp med att handla. Svenska kyrkans personal ringer sedan upp dig för att ta emot handlingslista och adress, säger Lena Ryen-Laxton, som arbetar med kommunens volontärgrupp.

Ideella initiativ för att hjälpa 70-plussare och riskgrupper

Företag som erbjuder hemkörning av mat

Insjön:

Leksand:

Siljansnäs:

Tällberg:

Företag som plockar ihop matlådor/matvaror om någon hämtar

  • Adnans Livs - packar matvaror i kassar som kan hämtas vid butiken-saknar hemsida. Tel: 070-732 36 78
  • Coop Leksand - packar matvaror i kassar som kan hämtas vid butiken - www.coopmitt.se
  • Kaffemagasinet Leksand AB, matlådor för take away - http://www.kaffemagasinetleksand.se/
  • Siljans konditori - Siljans hemsida
  • Tempo i Siljansnäs - packar matvaror i kassar som kan hämtas vid butiken - www.tempo.se
  • Tempo i Tällberg - packar matvaror i kassar som kan hämtas vid butiken- www.tempo.se

Företag med annan anpassad service

Många av kommunens butiker och restauranger har ställt om och anpassat sina tjänster och erbjudanden efter restriktionerna. Behöver du varor från någon annan butik i Leksands kommun, hör av dig direkt till butiken och fråga om alternativa betalnings- och leveranssätt. Flertalet erbjuder Swish eller betalning mot faktura, hemkörning eller avhämtning.

Sidan uppdaterad: 2020-06-16