Sommarjobb för ungdomar

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Regeringens satsning på sommarjobb till ungdomar kommer att märkas i Leksands kommun den här sommaren. Du som är ungdom och vill testa på att arbeta inom någon av kommunens verksamheter har nu chans att söka bland 40 nya jobb som kommunens krisledning tagit fram.

Att sommarjobba inom någon av kommunens verksamheter innebär att du får göra något roligt och meningsfullt i sommar samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet och kunskap inför framtiden!

Din profil

Vi söker dig som är folkbokförd i Leksands kommun och går ut årskurs nio i år, går gymnasiet eller är färdig med din gymnasieutbildning till sommaren. De krav som ställs för respektive jobb finns beskrivna i listan här under.

Arbetsperiod, arbetstid, arbetsuppgifter och krav

Tidsperiod 1: vecka 27-29

Tidsperiod 2: vecka 30-32

Arbetstid: klockan 09.00-15.00

Arbetsuppgifter: Som vaktmästare utomhus kommer du främst att rensa rabatter och städa kommunens skolgårdar, men även andra arbetsuppgifter som ökar trivsel och bidrar till en bättre utemiljö på skolorna kan förekomma.

Krav: Du som söker tycker om att vara utomhus. Du är även ansvarstagande, noggrann och samarbetsvillig.

Tidsperiod och arbetstider för jobbet kommer.

Arbetsuppgifter: Som vaktmästare inomhus kommer du att få städa kommunens skolor, det kan exempelvis handla om förrådsrensning och andra liknande arbetsuppgifter. 

Krav: Du som söker är ansvarstagande, noggrann och samarbetsvillig.

Tidsperiod 1: vecka 27-29

Tidsperiod 2: vecka 30-32

Arbetstid: klockan 10.00-16.00

Arbetsuppgifter: Som trafikvakt kommer du att stå vid järnvägsövergången i Åhlbyn, Insjön för att öka säkerheten för passerande. Du kan även komma att få andra arbetsuppgifter kring badplatsen. 

Krav: Du som söker är ansvarstagande, självgående, tydlig och har social kompetens.

Tidsperiod 1: vecka 26-28

Tidsperiod 2: vecka 31-33

Arbetstider: inom ramen mellan klockan 08.00-17.00, 30 timmar per vecka

Arbetsuppgifter: På Leksands bibliotek får du varierande arbetsuppgifter som exempelvis returhantering, städning av bokhyllor, sortering av böcker samt kontakt med besökare.

Krav: Du som söker är ansvarstagande, noggrann, nyfiken, samarbetsvillig och har social kompetens. 

Tidsperiod: vecka 27-30

Arbetstider: klockan 08.00-12.00

Arbetsuppgifter: Som assistent på kommunens ekonomiavdelning får du jobba med dagbokföring, ankomstregistrering och omvärldsbevakning.

Krav: Du som söker har en examen från ekonomiprogrammet på gymnasiet samt intresse av bokföring.

 

Ansökan

Du ansöker via formuläret längst upp på sidan. I ansökningsformuläret får du välja vilket sommarjobb du helst vill ha, så läs på om jobben i listan här ovanför för att se vilket jobb du tror passar dig bäst.

Antalet jobb är begränsat och ansökningstiden är kort, så det gäller att vara snabb med din ansökan. Anställning görs efter principen "först till kvarn" förutsatt att du uppfyller de krav som ställs. Ansökan stängs söndagen den 7 juni.

Vid frågor eller funderingar

Frågor eller funderingar om sommarjobben hänvisas till Karin Kullander.

Välkommen med din ansökan!

Sidan uppdaterad: 2020-05-29