Förskoleklass

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

måndag 8.00–16.30
tisdag 8.00–16.30
onsdag 8.00–16.30
torsdag 8.00–16.30
fredag 8.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Viktor Krmic sitter och pluggar på Siljansnäs skola.
Fotograf: Förskoleklass

Från det år barnet fyller 6 år är det obligatoriskt att gå i skolan. Riksdagen beslutade att förskoleklassen blev obligatorisk från och med höstterminen 2018.

Från och med höstterminen det år ditt barn fyller sex år ska skolan i ditt närområde erbjuda plats i förskoleklass. När du gör ditt skolval väljer du den skola där ditt barn ska börja förskoleklass och sedan fortsätta grundskolan i.

Verksamheten i förskoleklassen omfattar cirka 5 timmar per dag. Barn som går i förskoleklass har möjlighet att få heldagsomsorg genom att också gå på fritids, så kallad skolbarnsomsorg. Förskoleklasserna har samma läsårstider som skolan och har en egen läroplan.

Information inför skolval till förskoleklass

Som vårdnadshavare till barn som ska börja i förskoleklass till hösten 2019 har du möjlighet att välja en av kommunens åtta grundskolor. Du gör ditt val senast den 8 mars via den blankett du får hemskickad. Blanketten måste vara underskriven av båda vårdnadshavare för att den ska vara giltig. Om ni inte gör ett aktivt val blir ni automatiskt placerad i den skola som ingår i ert upptagningsområde.

Vi är tacksamma om du skriver i blanketten även om du valt en annan skola än kommunens skolor. Du måste dock göra ett aktivt val direkt till den skola du vill gå i om den inte är kommunal. 

Sidan uppdaterad: 2019-04-12