Åhls barnakademi, Insjön

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Maria Fridén

Telefon: 0247-800 13

E-postadress:

Besöksadress: Faluvägen 12,79331 Leksand

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017.Barnakademin Insjön
Åhls barnakademi håller till på nedre plan i Insjöns skola. ÅB har öppet klockan 6.30-18.30.

Välkommen till Åhls barnakademi! Vi ser varje människa som unik, kompetent och värd att mötas med respekt och empati. Vi låter leken dominera vardagen och ger barnen möjlighet att uppleva lust och glädje.

Område:

Insjön

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

ÅB (två avdelningar) och Lilla ÅB

På nedreplan i Insjöns skola finns Åhls barnakademi, ÅB, med två avdelningar som tar emot barn 4-5 år. Här finns även avdelningen Lilla Åhls barnakademi, som tar emot barn 1-3 år.

ÅB är rymlig och ljus. På gården finns till exempel klätterställningar, sandlåda och vägar att cykla på. På skolan finns bibliotek, gymnastiksal och skridskobana som vi nyttjar.

Aktivt värdegrundsarbete

På vår förskola arbetar vi aktivt med värdegrundsarbete. Barnen ska känna sig värdefulla och att de är en tillgång i gruppen. Förskolan har kompetenta och välutbildade förskollärare och barnskötare.

Profil som uppmuntrar läsning

ÅB har en läsfrämjande litteraturprofil. Det innebär att alla barn och vuxna arbetar mycket aktivt med böcker och läsning. Arbetet sker i nära samarbete med biblioteket.

ÅB har också en sagoläsare, en läsmormor eller läsmorfar, som besöker förskolan och läser böcker och berättar för barnen. Syftet är både att främja läsning och generationsmöten. Inslaget kallas Allas barnbarn.

Läs mer om vår litteraturprofilering och Allas barnbarn

Hitta hit!

Adress: Skolvägen 16, 793 40 Insjön

Sidan uppdaterad: 2022-05-25