Förskolan Fjärilen, Djura

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Jonas Rantapää

Telefon: 0247-805 58

E-postadress:

Besöksadress: Faluvägen 12,79331 Leksand

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017. Förskolan Fjärilen,Djura

Välkommen till förskolan Fjärilen i Djura! Vi satsar mycket på att utveckla det fria berättandet i olika former. Naturupplevelser och fysisk aktivitet är också självklara inslag i vår verksamhet.

Område:

Djura

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

Två

Förskolan Fjärilen är en förskola med två avdelningar med barn i åldrarna 1-6 år, och finns i fina lokaler i Djura skola. Omgivningarna är lugna och naturnära. I direkt anslutning till förskolan ligger gymnastiksalen som vi nyttjar dagligen. Måltiderna äts i skolans matsal och där serveras hemlagad mat med en stor salladsbuffé.

På förskolan Fjärilen står barnen i centrum. Varje individ ska känna sig sedd varje dag och det är barnens intressen som styr verksamheten. Vi har en värdegrund som vi jobbar aktivt med.

Profil som uppmuntrar läsning

Förskolan Fjärilen har en läsfrämjande litteraturprofil. Det innebär att alla barn och vuxna arbetar mycket aktivt med böcker och läsning. Arbetet sker i nära samarbete med biblioteket.

Fjärilen har också en sagoläsare, en läsmormor eller läsmorfar, som besöker förskolan och läser böcker och berättar för barnen. Syftet är både att främja läsning och generationsmöten. Inslaget kallas Allas barnbarn.

 

Hitta hit!

Adress: Dikåkersvägen 17, 790 31 Djura

Sidan uppdaterad: 2022-05-25