Förskolan Furuliden, Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Sofi Grimmesten

Telefon: 0247-801 58

E-postadress:

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017.Förskolan Furuliden,

På förskolan Furuliden uppmuntras barnen att kommunicera med hjälp av många olika uttrycksformer. Uttrycket "de hundra språken" är centralt i pedagogernas arbete.

Område:

Leksand

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

Storstuggu, Mellanstuggu, Storprinsen, Lillprinsen

"De hundra språken"

Vi ser förskolan som en mötesplats för gemensamt lärande och lägger stor vikt vid att stärka varje barns självkänsla och språkförmåga samt stimulera glädjen och nyfikenheten inför det livslånga lärandet.

Barnen uppmuntras att kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik, drama, rytmik, dans och rörelse, tal- och skriftspråk samt teckenspråk. Furuliden har tagit till sig uttrycket "de hundra språken" vilket står för att alla människor föds med tillgång till en oändlig mängd uttryckssätt. Vi ser det som att det är pedagogernas uppgift att locka fram och ge barnen möjlighet att utveckla så många språk som möjligt.

Varje vår avslutas verksamheten med en stor soaré.

Centralt läge

 

Förskolan Furuliden har nära till friluftsområden, sportanläggningar, bibliotek, kulturhus samt Siljans strand i centrala Leksand. Förskolan har en stor utegård med ett litet skogsområde där barnen ges goda möjligheter att utforska och upptäcka.  

Hitta hit!

Adress: Hjortnäsvägen 17, 793 31 Leksand

Sidan uppdaterad: 2022-04-14