Förskolan Källbacken, Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Elin Esters

Telefon: 0247-802 12

E-postadress:

Besöksadress: Faluvägen 12,79331 Leksand

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017.Källbacken,

Förskolan Källbacken är utformad så att barnen kan leka och arbeta i mindre grupper i samma rum. Dessutom finns en stor härlig gård för lek och vi har skogen inpå knuten. Skogen är utgångspunkt i en stor del av vår vardag, året om.

Område:

Leksand

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

Blå, Röd, Sniglarna, Myrorna

Förskolan Källbacken ligger på området Källberget i Leksand. Förskolan är beläget vid ett villaområde intill friluftsområdet Källan. Under sommarhalvåret finns många vandringsleder och på vinterhalvåret är det skidspår och pulkabacke pistade som förskolan kan nyttja efter behov. Det är bara att öppna grinden på gården så är vi där. Skogen har många olika ställen barnen kan gå till som utmanar dem i motoriken och ”Silverpannan” som finns i skogen har en spännande historia som barnen får höra talas om. Skogen vi är i är en biotop vilket skapar spännande miljöer som sätter fart på barnens fantasi.

Förskolan har eget kök där våra kockar lagar mat från grunden och har varit med i” White Guide Junior” flera gånger och hamnat på pallen. Maten serveras direkt ut på buffén som även har ett stort utbud av grönsaker varje dag som även våra ”minikockar” får hjälpa till att tillaga. Vi får alltid hembakat bröd till frukost och mellanmål. Ett uppskattat inslag av barnen som på nära håll får se maten de ska äta i vår ”Restaurang Källbacken”.

Källbacken har 2 yngrebarnavdelningar Myrorna och Sniglarna med åldern 1-4 år.

Äldrebarnavdelningarna Röda och Blåa har åldern 3-5 år som samarbetar delar av dagen. Övrig tid är man på sin hemvist och arbetar.

Pedagogerna är förskollärare och barnskötare som arbetar efter förskolans läroplan LpFö samt kommunens prioriterade mål. Förskolan ska lägga grunden i barnens livslånga lärande och vi arbetar kontinuerligt med rörelseglädje, språkutveckling, matematik, digital teknik, natur och läs/skrivutveckling.

Genom vårt arbete och pedagogiska dokumentation utvecklas barnen på gruppnivå samt individnivå utifrån deras förmågor. Barnens intressen styr stor del av vardagen med stöd av läroplanen

Hitta hit!

Besöksadress: Källbacksvägen, 793 35 Leksand

Sidan uppdaterad: 2022-12-12