Förskolan Källbacken, Leksand

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Elin Esters

Telefon: 0247-802 12

E-postadress:

Besöksadress: Kyrkallén 10

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017.Källbacken,

Förskolan Källbacken är utformad så att barnen kan leka och arbeta i mindre grupper i samma rum. Dessutom finns en stor härlig gård för lek och vi har skogen inpå knuten. Skogen är utgångspunkt i en stor del av vår vardag, året om.

Område:

Leksand

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

Blå, Röd, Sniglarna, Myrorna

Förskolans uppdrag är att lägga grunden till ett livslångt lärande. Leken har, både ute och inne, en central plats för utveckling och lärande. Vi arbetar kontinuerligt i vardagen efter läroplanens intentioner kring bland annat språkutveckling, rörelse, matematik, natur och teknik. Genom pedagogisk dokumentation driver vi både barnens och pedagogernas utveckling framåt.

Pågående tema: Skogen

Vi använder skogen som utgångspunkt i en stor del av vår vardag. Genom att gå i skogen får vi alla slags naturupplevelser samtidigt som vi kan följa naturens kretslopp på nära håll. Dessutom får barnen både springa, klättra och bygga koja tillsammans. Vintertid åker vi skidor varje vecka på gården eller i fina spår utanför grinden.

Profil som uppmuntar läsning

Förskolan Källbacken har en läsfrämjande litteraturprofil. Det innebär att alla barn och vuxna arbetar mycket aktivt med böcker och läsning. Arbetet sker i nära samarbete med biblioteket.

Källbacken har också en sagoläsare, en läsmormor eller läsmorfar, som besöker förskolan och läser böcker och berättar för barnen. Syftet är både att främja läsning och generationsmöten. Inslaget kallas Allas barnbarn.

Läs mer om vår litteraturprofilering och Allas barnbarn

Hitta hit!

Besöksadress: Källbacksvägen, 793 35 Leksand

Sidan uppdaterad: 2020-08-25