Förskolan Pelikanen, Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Silva Christmann

Telefon: 0247-801 58

E-postadress:

Besöksadress: Kyrkallén 10

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017. Föskolan Pelikanen

Pelikanen har en verksamhet där glädje, skapande och arbetet med natur är viktiga ingredienser. Vi ser vår miljö och material som den tredje pedagogen som ständigt är i förändring efter barnens behov.

Område:

Leksand

Regi:

Leksands kommun

Avdelningar:

Klippan, Sjön, Skogen

Pelikanen är Leksands näst äldsta förskola som renoverades 2019. Vi har en underbar kuperad gård med buskar, träd, rabatter, trädgårdsland och gott om utrymme att leka på. På gården finns också en kompisgunga, vanliga gungor, asfalterade cykelvägar, rutschkanor, stenar att klättra på, en piltunnel, små hus att leka i, en grillplats och annat roligt!

Centralt läge

I omgivningen runt förskolan ligger Tegera arena, Leksands kyrka, Hildasholm, Lugnet, Sammilsdalskolan och Japanska parken. Förskolan har nära till både Siljans strand och naturen, men också till Leksands centrum med dess kulturhus.

Inspirerad av Reggio Emilia

Som grund på förskolan Pelikanen ligger det Reggio Emilia-inspirerade arbetssättet. Inom Reggio Emilia pratar man om de hundra språken. Detta innebär att barn har flera sätt att uttycka sig med, förutom det verbala språket. Det kan vara genom olika skapande aktiviteter så som rörelse, dans, musik, arbeta med lera, måla, rita, sjunga, klippa och klistra med mera.

Vår uppgift är att hitta just det språk som ditt eller dina barn föredrar, uppmuntra och utmana tills barnen är redo att prova på något nytt.

Profil som uppmuntar läsning

Förskolan Pelikanen har en läsfrämjande litteraturprofil. Det innebär att alla barn och vuxna arbetar mycket aktivt med böcker och läsning. Arbetet sker i nära samarbete med biblioteket.

Pelikanen har också en sagoläsare, en läsmormor eller läsmorfar, som besöker förskolan och läser böcker och berättar för barnen. Syftet är både att främja läsning och generationsmöten. Inslaget kallas Allas barnbarn.

Läs mer om vår litteraturprofilering och Allas barnbarn

Hitta hit!

Besöksadress: Klockaregatan 4, 793 31 Leksand

Sidan uppdaterad: 2020-08-25