Lovskola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lovskolan är till för elever som inte når, eller riskerar att inte nå, kunskapskraven i årskurs 8 och 9 på grundskolan. Målet med lovskolan är att hjälpa eleverna att bli behöriga till gymnasieskolans nationella program.

Eleverna får läsa ämnen där de riskerar att inte bli godkända i. Efter genomförd lovskola har elever i åk 9 rätt till prövning av sina kunskaper och möjligheten att få ändrat slutbetyg.

Att delta i lovskola är frivilligt för eleverna som får erbjudandet, men när en elev blivit anmäld och tackat ja till en plats, gäller obligatorisk närvaro precis som i den vanliga skolan.

Lovskola

Lovskolan genomförs på Sammilsdalskolan uppdelat i tre perioder:

  • sportlov - tre dagar
  • påsklov - fyra dagar
  • sommarlov - fem dagar (eventuellt sex)

    Absolut sista ansökningsdatum för lovskolorna kommer att finnas här samt mer information om vilka dagar det kommer vara lovskola.

Lovskolan bedrivs i form av klassrumsundervisning. Ange i formuläret vilket ämne som du önskar läsa. Fokus läggs främst på ämnena matematik, svenska och engelska.

Om lovskolan

Anmälan görs i vår e-tjänst

De elever som anmält sig får meddelande och information per e-post eller brev hemskickat. Har du inte fått något meddelande men har anmält dig är du välkommen att höra av dig till ansvariga för lovskolan.

Material och handlingsplan

Efter att du ansökt om Lovskola, kontaktar du din ordinarie ämneslärare i de ämne du valt att läsa under lovskolan. Tillsammans skrivs en handlingsplan över vad du ska arbeta med under lovskolan. Denna handlingsplan tar du med dig samt läromedel i ämnet och din dator. Lovskolan tillhandahåller även annat arbetsmaterial.

När lovskolan är slut får du ett intyg sammansatt av din ansvarige handledare efter genomförda dagar.

Betyg

Elever i åk 9 har rätt att få ett underkänt betyg prövat mot slutet av lovskolan och kan vid godkänt resultat bli antagen till ett gymnasieprogram till hösten.

Skolskjuts

Elever får åka ordinarie bussar. Schemat är ej anpassat efter Dalatrafiks lovturlista.

Lunch och cafeteria

Lunch serveras på Gästis. Lunchen bekostas av kommunen. Under dagen kan eleverna köpa enklare fika i skolans cafeteria.

Ansvarig

Marit Andersson, biträdande rektor, Sammilsdalskolan
marit.andersson@leksand.se

Sidan uppdaterad: 2023-08-30