Lovskola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lovskola ansökan

Behov av studiehandlening på modersmål:

Så behandlar vi dina personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få ett registerutdrag, få information om behandling av dina uppgifter, radera eller rätta uppgifter, ta med dig dina uppgifter, klaga till datainspektionen eller begära att behandlingen upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Lovskolan är till för elever som inte når, eller riskerar att inte nå, kunskapskraven i årskurs 8 och 9 på grundskolan. Målet med lovskolan är att hjälpa eleverna att bli behöriga till gymnasieskolans nationella program.

Eleverna får läsa ämnen där de riskerar att inte bli godkända i. Efter genomförd lovskola har elever i åk 9 rätt till prövning av sina kunskaper och möjligheten att få ändrat slutbetyg.

Att delta i lovskola är frivilligt för eleverna som får erbjudandet, men när en elev blivit anmäld och tackat ja till en plats, gäller obligatorisk närvaro precis som i den vanliga skolan.

Lovskola

Lovskolan genomförs på Sammilsdalskolan under 9 dagar uppdelat i två perioder:

  • 19-22 april under påsklovet med tiderna 8:00-14:00. 
  • 10-17 juni under sommarlovet med tiderna 8:00-14:00. Sista ansökningsdatum meddelas senare.

Lovskolan bedrivs i form av klassrumsundervisning. Ange i formuläret vilket ämne som du önskar läsa. Fokus läggs främst på ämnena matematik, svenska och engelska.

Om lovskolan

Anmälan

De elever som anmält sig får meddelande och information per e-post eller brev hemskickat. Har du inte fått något meddelande men har anmält dig är du välkommen att höra av dig till ansvariga för lovskolan.

Ta med

Ta med en handlingsplan skriven av dig och din ordinarie lärare i det ämne du vill läsa på lovskolan samt dina läroböcker och dator.

Material

Lovskolan förser eleverna med läromedel och intyg sammansatt av din ansvarige handledare efter genomförda dagar.

Betyg

Elever i åk 9 har rätt att få ett underkänt betyg prövat mot slutet av lovskolan och kan vid godkänt resultat bli antagen till ett gymnasieprogram till hösten.

Skolskjuts

Elever får åka ordinarie bussar. Schemat är ej anpassat efter Dalatrafiks lovturlista.

Lunch och cafeteria

Lunch serveras på Gästis. Lunchen bekostas av kommunen. Under dagen kan eleverna köpa enklare fika i skolans cafeteria.

Ansvarig

Marit Andersson, biträdande rektor, Sammilsdalskolan
marit.andersson@leksand.se

 

Sidan uppdaterad: 2021-12-07