Projekt och utveckling

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Viktoria Hermansson

Telefon: 0247-802 96

E-postadress:

Besöksadress: Skolvägen 16, 79340 Insjön

Skoladministratör

Marit Östberg

Telefon: 0247-805 35

E-postadress:

Besöksadress: Skolvägen 16, 79340 Insjön

Skoladministratör

Margareta Jacobson

Telefon: 0247-80535

E-postadress:

Besöksadress: Skolvägen 16, 79340 Insjön

Stiftelsen Clas Ohlson Foundation satsar en halv miljon kronor på Insjöns skola. Målet är att skolan ska vara i framkant när det gäller teknik. Satsningen ska gynna både elevernas undervisning och Insjön som ort.

I oktober 2018 blev det klart att stiftelsen Clas Ohlson Foundation skänker en halv miljon kronor till skolan där flera av Clas Ohlsons ättlingar själva har gått. Bidraget ska öka elevernas möjligheter att utvecklas inom innovation, entreprenörsanda och företagsamhet.

– Det här är en fantastisk möjlighet i en tid då vi behöver växla upp avseende teknik för att kunna forma framtidens kreatörer och innovatörer, sa skolans rektor Viktoria Hermansson när bidraget offentliggjordes.

Studieresor och ny teknik

Tack vare bidraget ska eleverna i årskurs F-3 få göra ett studieresa till Borlänge och Science 2047, medan eleverna i årskurs 4-6 ska åka till Stockholm och Tekniska muséet.

Bidraget ska också användas till att byta ut klassrummens whiteboardtavlor mot digitala interaktiva tavlor och utbilda lärarna i den nya tekniken.

– Lärarna är riktigt taggade och vill komma igång direkt. Det här öppnar upp nya möjligheter att jobba i grupp, reflektera och analysera tillsammans. Det tror vi är viktiga kunskaper inom framtidens entreprenörskap, säger Viktoria Hermansson.

Stärkt motivation och bättre resultat

Hon och personalen är övertygade om att den nya tekniken ökar elevernas inflytande över undervisningen och deras motivation att lära sig nya saker. Förhoppningen är att eleverna ska tycka att det är ännu roligare att gå till skolan och att deras resultat ska förbättras.

Sidan uppdaterad: 2019-03-29