Om Ullvi skola F-6

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Anna Witasp

Telefon: 0247-800 69

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Skolskjutssamordnare

Pia Lundström Eriksson

Telefon: 0247-800 65

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Fotografering av Skolor och förskolor i kommunen juni 2017.Ullvi Skola
Ullvi skola

Ullvi skola är belägen i naturskön omgivning i Ullvi by. Skolan är en F-6 enhet med tillhörande fritidshem.

Skolan omges av jordbruksmark och skogen ligger inpå knutarna. Dalälven flyter förbi på gångavstånd och den omgivande miljön bidrar till en närhet till natur och årstidernas växlingar. Detta präglar mycket av verksamheten i skolans arbete och undervisningen förläggs därför ofta ute i skog och mark. Skolgården, som är stor och öppen, upptas av grönytor med plats för lek, bollspel och andra aktiviteter.

Vår värdegrund

Vi har en skola där varje elev trivs och får utvecklas på bästa sätt efter sin förmåga. På Ullvi skola möts alla elever av omtanke och respekt. Vår verksamhet präglas av trygghet, kamratskap, engagemang, kreativitet och kunskapglädje. På Ullvi skola utvecklar eleverna sina kunskaper, självkänsla, självinsikt, sitt ansvarstagande och mod. Fördelen med att skolan inte är så stor är att alla känner varandra. Alla vuxna känner till varje barn som går på skolan. Det är en trygghet.

Lärandet på skolan

Vår skola är en mindre enhet där vi har närhet till samarbete och kollegialt lärande. Personalens många kompetenser används på olika sätt. Det innebär att vi samarbetar och finns till för alla elever på skolan. Det gör att fler vuxna möter och ser barnen under dagen.

På våra pedagogiska träffar arbetar vi utifrån vårt kvalitetsarbete genom att vi planerar, analyserar, justerar och förfinar vår undervisning. Vi som arbetar på skolan har god ämneskompetens, håller oss ajour kring den senaste forskningen inom skolan och delar med oss till varandra av vår beprövade yrkeserfarenhet.

På Ullvi skola är elevernas röster viktiga och vi utgår från deras behov, intressen och erfarenheter för att stimulera dem i deras utveckling och lärande.

Sidan uppdaterad: 2022-04-14