Företagsfadder

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Anmäl dig som företagsfadder

Du måste vara inloggad för att skicka formuläret. Om du är inloggad och ändå inte kan skicka det, se till att "Do not track" inte är aktiverat i din webbläsares inställningar.
Välj ett eller flera teman

Så behandlar vi dina personuppgifter

Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få ett registerutdrag, få information om behandling av dina uppgifter, radera eller rätta uppgifter, ta med dig dina uppgifter, klaga till datainspektionen eller begära att behandlingen upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Möt en skolklass som företagsfadder via Teams och gör en viktig insats för barnen, din bransch, för skolan och Leksands kommun. Bli företagsfadder och inspirera en nyfiken skolklass med ditt yrkesval och möjligheterna till arbete och karriär på ditt företag.

Eviktig insats för barn och ungdomar!  

Företagsfadder är en digital modell för att göra samverkan mellan skola och arbetsliv enkel och tillgänglig när vi inte kan mötas fysiskt. Som företagsfadder träffar du en eller flera skolklasser under skolåret via Microsoft Teams.  

Som företagsfadder kommer du bidra till att våra elever får viktiga insikter om arbetslivet och varför skolan är viktig. Med din berättelse får du och ditt företag möjligheten att inspirera till de val och vägar som leder eleverna till jobb efter skoltiden.

 här går det till

  • Som företagsfadder blir du resurs och kontakt för lärare inom grundskolan och gymnasiet under ett skolårVarje år förnyas ditt engagemang 
  • Efter att du anmält ditt intresse blir du kontaktad av en lärare. Du kan förvänta dig 1-3 kontakter under ett skolår.   
  • Ett tillfälle är 45 minuter och du träffar lärare och elever med webbkamera via Microsoft Teams från din arbetsplats 
  • Innehållet i din berättelse och presentation sker i samråd med lärare i god tid innanEtt förberedande material finns här  sidan 
  • Det finns tre olika teman för dig som företagsfadder och som riktar sig till olika årskurser. Du kan anmäla dig och ditt företag till ett eller flera teman

 

Bidra med arbetslivserfarenheter  

Ett av många viktiga syften med att vara företagsfadder är att bidra med arbetslivserfarenhet och ge eleverna en förståelse för det arbetsliv och arbetsmoral som skolan förbereder dem införGenom att berätta om hur du fått jobb och vilken företagskultur och värderingar som finns på din arbetsplats bidrar du till insikter om grundläggande färdigheter som krävs för att bli anställningsbar och med trygghet växa in i en yrkesroll Med din berättelse får du möjligheten att inspirera barn oc ungdomar inför deras val och vägar inför framtiden.

 

Välj ditt tema som företagsfadder   

Det finns tre olika teman för dig som företagsfadder och som ger lärarna närmare vetskap om vad just du kan berätta omAnmäl dig och ditt företag till ett eller flera teman. 

Träffa en en språkklass och berätta om din språkresa och hur du använder ett annat språk än svenska i ditt arbete idag. Syftet är att eleverna ska få insikt om vilka fördelar språkkunskaper ger i arbetslivet. Med din berättelse inspirerar och motiverar du elever att lära sig språk i åldrar där vi människor har som lättast att lära oss språk. 

Vi söker dig som är verksam i ditt arbete på engelska, franska, spanska, tyska, arabiska eller japanska. 

Träffa en högstadieklass och berätta om vägen till det yrke du har idag. Syftet är att ge eleverna insikter om arbetslivet och de förutsättningar som ditt yrke kräver. Med din berättelse har du möjlighet att inspirera eleverna till val och drömmar om utbildning och arbete. 

Vi söker dig som är yrkesverksam på ett företag i Leksands kommun eller utgår från Leksand i ditt arbete. 

Träffa en klass gymnasieelever som läser ett teoretiskt programekonomi, samhällskunskap eller naturvetenskap, och berätta om företaget du arbetar för och vilka yrkesroller som finns hos r.  

Med temat inspirerar du med både egna erfarenheter av arbetslivet och ger en presentation av företaget och vilka tjänster och roller som finns hos erSyftet med temat är att ge elever som läser teoretiska program inspiration och kunskaper om arbetslivet efter studierna. 

 

Tillfälle att marknadsföra företaget och sommarjobb  

Våra barn och ungdomar är framtidens kollegor. Som företagsfadder har du ett utmärkt läge att marknadsföra den karriär och arbetsliv som Leksands kommun erbjuder. Sommarjobb och extrajobb är viktiga insteg, ta tillfället och lyft möjligheterna som finns hos er. 

 

Ladda ner färdig presentationsmall (.ppt)

Innan tillfället som du träffar en skolklass som företagsfadder har du en kontakt med läraren. Tillsammans kommer ni överens om upplägg och förväntningar inför dagen. 

Alla företagsfaddrar använder samma mall för sin presentation.  

Sidan uppdaterad: 2021-02-18