Praktikverktyg Tillarbetslivet.nu

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lärare

Anneli Morberg

Telefon: 0247-804 39

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 29, 79331 Leksand

Tillarbetslivet.nu är ett gemensamt digitalt praktikverktyg där lärare, elever och företag möts och som underlättar planering och administration kring praktik för högstadiet, gymnasiet och Vuxenutbildningen.

I verktyget tillarbetslivet.nu kan du smidigt administrera prao och praktik. Plattformen gör det möjligt att koppla samman elever med arbetsplatser. Via en databas med arbetsplatser kan du enkelt kontakta företag och fråga om de har möjlighet att ta emot en praktikant och eleverna kan själva gå in och välja vilka arbetsplatser de är intresserade av.

I verktyget kan du:

  • Hantera kontaktuppgifter och information om arbetsplatser i en databas
  • Lägga in tidsperioder för prao
  • Ackvirera platser till prao via förfrågningar till arbetsplatser
  • Skicka information om prao till arbetsplatser
  • Matcha elever och arbetsplatser optimalt inför praoperioder
  • Se statistik och historik över prao
  • Administrera platser för APL eller praktik
  • Hantera fördelning av sommarjobb

 

Registrera din arbetsplats

Registrera din arbetsplats på tillarbetslivet.nu för att ta emot elever i årskurs 8 och 9 för Prao eller gymnasiets yrkeselever för APL. Genom några enkla inloggningssteg registrerar du din arbetsplats, en kontaktperson, information om arbetsuppgifter och arbetsplatsen samt hur många elever och i vilka perioder din arbetsplats kan ta emot elever. När din arbetsplats är registrerad ser skolan vilka platser som finns att tillgå och kan matcha plats och elev. 

 

Lägg upp elevernas praktikperioder

Som lärare lägger du upp, eller tar bort praktikperioder, och fördelar även ut elever till företag, eller hjälper elever att söka egen plats via plattformens praktikbank. Du kan även via plattformen skicka ut information till eleverna innan praktikperioden börjar. 

 

Vanliga frågor och svar

Verktyget är gratis för alla användare som köpts in av Leksands kommun för att förenkla samverkan mellan skola och arbetsliv.

Anneli Morberg är SSA-koordinator och ansvarig för plattformen i Leksands kommun. Du når henne via mejl skola.arbetsliv@leksand.se eller på telefon 0247-804 39.

Under vårterminen 2022 veckorna 4, 5, 6 och 17, 18 kommer högstadieelever i åk 8 och åk 9 att gå ut på prao. 

 

 

Om tillarbetslivet.nu

Plattformen utvecklas av Sambruk, en förening för kommunal verksamhetsutveckling och som utvecklar och erbjuder it-tjänster. Tillarbetslivet.nu används för att underlätta samverkan mellan skola och arbetsliv. Till Sambruks hemsida

 

Sidan uppdaterad: 2021-11-09