Yrkesmässan i Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lärare

Anneli Morberg

Telefon: 0247-804 39

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 29, 79331 Leksand

Yrkesmässan 2019 utanför Tegera Arena

Dina personuppgifter - det här har du rätt att göra

Enligt dataskyddsförordningen (även kallad GDPR – General Data Protection Regulation) har du rätt

  • att få tillgång till de personuppgifter om dig som vi har sparat
  • att få veta hur vi behandlar dina personuppgifter
  • att radera, rätta eller begränsa vår behandling av dina personuppgifter
  • att klaga på vår behandling av personuppgifter till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) som tidigare hette Datainspektionen
  • eller begära att behandlingen av dina personuppgifter upphör genom att kontakta kommunens dataskyddsombud (kommun@leksand.se).

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Leksands kommuns yrkesmässa äger rum på Tegera Arena och är en årlig inspirationsdag för elever från förskolan, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen inför framtida yrkesval. Årets yrkesmässa äger rum den 22 september 2022.

Yrkesmässan infaller under september varje år och är en viktig aktivitet för samverkan mellan skola och arbetsliv och den långsiktiga kompetensförsörjningen för Siljansbygden. Cirka 1200-1300 elever från årskurs 8, 9, gymnasiet och vuxenutbildningen i Leksand, Gagnef, Mockfjärd, Vansbro och Rättvik får möjlighet att möta 200 arbetsgivare och yrkesverksamma från det privata näringslivet och från offentlig verksamhet.
 

Målet är att få eleverna att förstå och se att Dalarna har en stor arbetsmarknad med många intressanta yrken och företag.

Yrkesmässans upplägg

Mässan pågår den 22 september 2022. 

Det här gäller för deltagande företag och arbetsplatser:

  • Uppackning för deltagande företag och arbetsplatser sker klockan 07.30 - 08.30.
  • Insläpp för elever sker i två omgångar, 08.30-12.00 samt 13.00 - 15.30.
  • Det kostar ingenting att varken ställa ut eller besöka yrkesmässan.
  • Yrkesrepresentanter får lunch samt för - och eftermiddagskaffe.
  • Det ingår även extra elkablar och teknikhjälp. 

Yrkesrepresentanter på plats

Mässan kommer att vara indelad i olika områden. Anmälda företag kommer att placeras ut och en platsskiss kommer att sändas ut i augusti. Varje företag tar med sig det material man själv vill ha (stolar, bord, rekvisita). Företagen skall ha yrkesrepresentanter på plats som kan prata om sitt yrke och dess fördelar och utbildningsvägar. Vi ser helst inte att det förekommer en massa tävlingar för att locka elever. Vi ser att man gärna har med sig saker som visar upp yrket.

Öppet för allmänheten

Allmänheten är varmt välkommen att besöka mässan mellan klockan 14.00-15.30. 

Yrkesmässan 2019

Senast yrkesmässan genomfördes var 2019. Det genomfördes ingen mässa 2020 eller 2021 med anledning av pandemin. Här nedan kan du ta del av en film som visar delar av yrkesmässan 2019. 

Sista dag för anmälan 30 maj

Är ditt företag eller arbetsplats intresserad av att medverka under yrkesmässan? Vill ni vara med och attrahera morgondagens arbetskraft, eller kanske nästa års sommarjobbare, och visa vilka framtidsmöjligheter som finns inom ert yrke och bransch?

Du som utställare bidrar till att ge besökaren kunskap om vad som skiljer olika yrken åt. Mässan ska ha fokus på vad ett yrke innebär, inte att marknadsföra tjänster och produkter.

Efteranmälan

Sista anmälningsdag var 30 maj. Om du är intresserad av att göra en efteranmälan hänvisar vi dig till att mejla till yrkesmassa@leksand.se

Frågor och funderingar

Har du frågor om mässans program eller utställning kontaktar du Anneli Morberg, Skola och arbetslivskoordinator.

Prenumererar du på nyhetsbrevet från Skola arbetsliv (SSA) får du löpande nyheter och uppdateringar om planeringen inför yrkesmässan 2022. Vill du börja prenumerera gör du det genom att fylla i dina uppgifter i det formuläret som du finner högst upp på sidan. 

Sidan uppdaterad: 2022-09-06