Nationellt prov

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

För dig som läser på distans hos Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik. Från och med 6 september kommer nationellt prov åter igen att ingå som en obligatorisk del av kurserna svenska, matematik och engelska på gymnasienivå.

Som elev ansvarar du för att anmäla dig till ett provtillfälle nära slutdatum för din kurs. 

Provtillfällen erbjuds helgfria måndagar jämna veckor klockan 9.

Om du vill omboka/avboka din tid eller har frågor, kontakta Mona Rooth.

Nationella prov

På Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik är det åter igen obligatoriskt att genomföra nationella prov från och med 6 september 2021.

På grund av rådande pandemi har Skolverket beslutat att inte genomföra några nationella prov under vårterminen 2021. Det innebär att redan bokade prov ställs in.

Detta påverkar inte betygsättningen för pågående kurser, det vill säga, betyg kommer att sättas oavsett, utifrån annat underlag.

Läs mer på skolverkets hemsida.

Skolverket

Nationellt prov matematik

Enligt de bestämmelser som finns angående nationella prov inom vuxenutbildningen är det obligatoriskt att göra prov i följande kurser:

Matematik 1a, 1b, 1c
Matematik 2a, 2b, 2c
Matematik 3b, 3c
Matematik 4

Nationellt prov engelska och svenska

Nationellt prov i en språkkurs är uppdelad på två tillfällen. Den skriftliga delen genomförs på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik, Brandmannen, Fiskgatan 7 i Leksand.

Den muntliga delen är en examination som du själv bokar tid för med din lärare.

Om du läser kursen på distans via Hermods bokar du tid för den muntliga delen i lärplattformen Novo, efter att du har genomfört den skriftliga delen. Hermods mejlar inloggningsuppgifter till Novo till den e-postadress som du angivit i din ansökan.

Enligt de bestämmelser som finns angående nationella prov inom vuxenutbildningen är det obligatoriskt att göra prov i följande kurser:

Engelska 5
Engelska 6
Svenska 1 / svenska som andraspråk 1
Svenska 3 / svenska som andraspråk 3

Hur gör jag för att anmäla mig till ett nationellt prov?

Du har fått ett beräknat slutdatum för de kurser du läser. Det nationella provet bör du göra senast en vecka innan betyget ska sättas (kursens slutdatum).
Det är därför viktigt att du bokar tid minst 1 vecka före du planerat att genomföra provet.

Provdatum är måndagar jämna veckor klockan 9.00. (Gäller samtliga måndagar som inte är helgdagar från och med 6 september). Du väljer alltså en måndag som ligger i så nära anslutning som möjligt till kursens slutdatum.

Provlokal: Du genomför provet på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik, Brandmannen, Fiskgatan 7 i Leksand. Hitta hit

Boka nationellt prov

Information om provresultat

Kontakta din lärare för information om provresultat. Betygsättande lärare väger in resultatet i den avslutande bedömningen.

Sidan uppdaterad: 2021-08-27