Övrig vuxenutbildning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Utöver kommunens egen vuxenutbildning finns en rad andra skolor för vuxna, varav flera i Leksand. Här listar vi några exempel.

Entreprenörskolan

Entreprenörskolan bedriver utbildningar inom handel på distans. Utbildningarna är utformade efter arbetslivets behov av eftergymnasial kompetens. För att säkerställa att utbildningarna motsvarar de krav som ställs i arbetslivet bedrivs de i nära samarbete med företag och andra arbetsgivare.
Entreprenörskolan

Stiftelsen Hantverk & Utbildning

Stiftelsen Hantverk & Utbildning bedriver lärlingsutbildning för vuxna inom smala hantverksyrken, Hantverkslärling.  Stiftelsen ansvarar också för Gesäll- och Mästarbrevskansliet i Sverige, är operativt organ för Sveriges Hantverksråd och huvudman för Leksands Folkhögskola och Entreprenörskolan.
Stiftelsen Hantverk & Utbildning

Leksands Folkhögskola

Leksands Folkhögskolas profiler är hantverk, design och entreprenörskap. Förutom grundläggande gymnasieutbildning erbjuds yrkesinriktade och högskoleförberedande kurser inom keramik, metall, design och bokbinderi.
Leksands folkhögskola

Västanviks Folkhögskola

Västanviks folkhögskola är Sveriges dövas egen folkhögskola. Här finns teckenspråkslinjer, teckenspråkslärarlinje, invandrarlinje, tolklinje och allmänna kurser.
Västanviks folkhögskola

Sätergläntan Institutet för slöjd och hantverk

Sätergläntan är utbildningssäte med heltidsutbildningar på tre år i slöjd och hantverk – form och kultur med inriktning på smide, sömnad, trä, väv och särskilda slöjdtekniker.

Sätergläntan är beläget i Insjön, Dalarna.
Sätergläntan

Sidan uppdaterad: 2023-01-31