Kock, lärling

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Öppnar måndag 08.00

måndag 8.00–12.00, 13.00–15.30
tisdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
onsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
torsdag 8.00–12.00, 13.00–15.30
fredag 8.00–12.00, 13.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt

Rektor

Magnus Körberg

Telefon: 0247-806 69

E-postadress:

Besöksadress: Kyrkallén 7, 79331 Leksand

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik

Telefon: 0247-806 68

E-postadress:

Besöksadress: Kyrkallén 7

Postadress: 79380 Leksand

Besökstid:


Administrationens öppettider:

Öppnar måndag 08.00

Öppettider

måndag 8.00–15.30
tisdag 8.00–15.30
onsdag 8.00–15.30
torsdag 8.00–15.30
fredag 8.00–14.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Elev i utbildningen kocklärling tillreder mat

Restaurang och storköksbranschen har en ständig efterfrågan på utbildade och kunniga medarbetare. Med rätt utbildning och kunskaper blir du eftertraktad på arbetsmarknaden.

Som utbildad kock har du möjlighet att jobba på hotell och konferensanläggningar, på restauranger, i delikatessbutiker samt i kommunala kök och personalmatsalar. Geografiskt sett så kan hela världen vara ditt arbetsområde. Besöksnäringen är en ständigt växande näring där efterfrågan på god och vällagad mat ökar.

Viktiga egenskaper för att bli duktig och trivas inom detta yrke är att du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad, kreativ och nyfiken. Du måste trivas med tempo och puls, ha en god fysik och vara strukturerad. Men viktigast av allt är att du har en stark vilja att medverka till att gästen blir nöjd.

Utbildningen startar: 19 augusti 2019

Sista ansökningsdag: 17 maj 2019

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom både det varma och kalla köket. Du får lära dig att tillämpa de bestämmelser som finns gällande livsmedelshygien och du lär dig arbeta på ett sätt som främjar säkerhet och en god arbetsmiljö.

Utbildningen ger dig kunskaper om råvaror och du får lära dig olika tillagningsmetoder och uppläggningstekniker.

Grundläggande kunskaper om service och gästbemötande, ekonomi och specialkost ger ytterligare bredd åt utbildningen.

Officepaketet

När du studerar hos oss på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik har du tillgång till officepaketet utan kostnad. För inloggningsuppgifter kontakta Jakob Wilhelmsson.

Studieupplägg

Utbildningen bedrivs till största del på din lärlingsplats. Under en arbetsvecka är du fyra dagar på lärlingsplatsen och en dag är självstudier.

Största delen av dina självstudier kommer att bedrivas på distans. Vid några tillfällen träffas gruppen och har gemensamma övningar. I kursen ingår också studiebesök och föreläsningar. Utbildningen är på 1000 poäng under 42 veckor.

En yrkeslärare gör regelbundna uppföljningar under hela den praktikförlagda delen av utbildningen. Läraren kommer också att i samverkan med din handledare på lärlingsplatsen se till att du får ta del av alla delar inom utbildningen - både de teoretiska och de praktiska momenten.

Utbildningen börjar med en introduktionskurs på två veckor, då vi går igenom en del grunder och bekantar oss med studielitteraturen. Vi gör också några gemensamma, branschorienterande studiebesök.

Under introduktionen kommer du även att få studietekniska råd och ges möjlighet till validering (kartläggning, bedömning och värdering) av dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Målet med utbildningen är att du ska bli anställningsbar som kock inom området restaurang och storkök.

Förkunskapskrav

Grundskola eller motsvarande kunskaper. Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Kursansvarig lärare

Marie Öhman

Omfattning

1000 poäng, heltidsstudier.

Ansökan

Fyll i vår ansökningsblankett, bifoga dina tidigare betyg och maila eller skicka till oss.

Under rubriken "Kurser som jag söker" skriver du Kock lärling och startdatum 19 augusti (inga kurser och kurskoder behöver fyllas i).

Studieekonomi

Utbildningen är CSN-berättigad till heltidsstudier på gymnasial nivå och du kan göra din ansökan direkt på CSN:s hemsida.

Ansök om studiemedel hos CSN

OBS! Ändringar i utbildningens upplägg, innehåll och omfattning kan förekomma.

Sidan uppdaterad: 2019-05-02