Kock, lärling

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Rektor

Magnus Körberg

Telefon: 0247-806 69

E-postadress:

Besöksadress: Fiskgatan 7, 79331 Leksand

Rektor Bi

Cecilia Falk

Telefon: 0247-803 10

E-postadress:

Besöksadress: Fiskgatan 7, 79331 Leksand

Marie Öhman

Telefon: 070-551 78 89

E-postadress:

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik

Telefon: 0247-806 68

E-postadress:

Besöksadress: Fiskgatan 7

Postadress: 79380 Leksand


Administrationens öppettider:

Öppnar måndag 08.30

Öppettider

måndag 8.30–10.00, 13.00–14.30
tisdag 8.30–10.00, 13.00–14.30
onsdag 13.00–14.30
torsdag 8.30–10.00, 13.00–14.30
fredag 8.30–10.00, 13.00–14.00
lördag Stängt
söndag Stängt
Elev i utbildningen kocklärling tillreder mat

Restaurang och storköksbranschen har en ständig efterfrågan på utbildade och kunniga medarbetare. Med rätt utbildning och kunskaper blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen startar 15 augusti 2022. Sista ansökningsdag 5 juni 2022.

Som utbildad kock har du möjlighet att jobba på hotell och konferensanläggningar, på restauranger, i delikatessbutiker samt i kommunala kök och personalmatsalar. Geografiskt sett så kan hela världen vara ditt arbetsområde. Besöksnäringen är en ständigt växande näring där efterfrågan på god och vällagad mat ökar.

Viktiga egenskaper för att bli duktig och trivas inom detta yrke är att du har lätt för att samarbeta, är serviceinriktad, kreativ och nyfiken. Du måste trivas med tempo och puls, ha en god fysik och vara strukturerad. Men viktigast av allt är att du har en stark vilja att medverka till att gästen blir nöjd.

Sista ansökningsdag: 25 juni

Utbildningen startar: 15 augusti

Utbildningens innehåll

Utbildningen ger dig goda kunskaper inom både det varma och kalla köket. Du får lära dig att tillämpa de bestämmelser som finns gällande livsmedelshygien och du lär dig arbeta på ett sätt som främjar säkerhet och en god arbetsmiljö.

Utbildningen ger dig kunskaper om råvaror och du får lära dig olika tillagningsmetoder och uppläggningstekniker.

Grundläggande kunskaper om service och gästbemötande, ekonomi och specialkost ger ytterligare bredd åt utbildningen.

Studieupplägg

Utbildningen bedrivs till största del på din lärlingsplats. Under en arbetsvecka är du fyra dagar på lärlingsplatsen och en dag är självstudier.

Största delen av dina självstudier kommer att bedrivas på distans. Vid några tillfällen träffas gruppen och har gemensamma övningar. I kursen ingår också studiebesök och föreläsningar. Utbildningen är på 1000 poäng under 42 veckor.

En yrkeslärare gör regelbundna uppföljningar under hela den praktikförlagda delen av utbildningen. Läraren kommer också att i samverkan med din handledare på lärlingsplatsen se till att du får ta del av alla delar inom utbildningen - både de teoretiska och de praktiska momenten.

Utbildningen börjar med en introduktionskurs på två veckor, då vi går igenom en del grunder och bekantar oss med studielitteraturen. Vi gör också några gemensamma, branschorienterande studiebesök.

Under introduktionen kommer du även att få studietekniska råd och ges möjlighet till validering (kartläggning, bedömning och värdering) av dina tidigare kunskaper och färdigheter.

Målet med utbildningen är att du ska bli anställningsbar som kock inom området restaurang och storkök.

Förkunskapskrav

Grundskola eller motsvarande kunskaper. Tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra sig utbildningen. Vid behov kan nivåtest i svenska genomföras för att säkerställa möjligheten att tillgodogöra sig utbildningen.

Kursansvarig lärare

Marie Öhman

Omfattning

1000 poäng, heltidsstudier.

Ansökan

OBS! Vi övergår inom kort till webansökan, därför är det inte möjligt att skicka in en ansökan just nu. Vi återkommer med mer information senast den 25/1.

Fyll i vår ansökningsblankett, bifoga dina tidigare betyg och maila eller skicka till oss.

Under rubriken "Kurser som jag söker" skriver du Kock lärling och startdatum 15 augusti (inga kurser och kurskoder behöver fyllas i).

Studieekonomi

Utbildningen är CSN-berättigad till heltidsstudier på gymnasial nivå och du kan göra din ansökan direkt på CSN:s hemsida.

Ansök om studiemedel hos CSN

OBS! Ändringar i utbildningens upplägg, innehåll och omfattning kan förekomma.

IT-stöd - Microsoft Office och Teams

När du studerar på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik ingår en kostnadsfri licens för Microsoft Office, inklusive Microsoft Teams. Detta programpaket är det vi använder oss av på våra utbildningar.

Vi erbjuder hjälp med installation och inloggning på din dator. Behöver du en kortare genomgång av de vanligaste funktionerna får du det av oss också.

Välkommen till vårt IT-stöd!

  • Inställt för tillfället.

Plats: Brandmannen, Fiskgatan 7 i Leksand
Lärare: Jakob Wilhelmsson

Behöver du endast inloggningsuppgifter kan du kontakta Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik

Sidan uppdaterad: 2022-01-14