Validering

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Studie- och yrkesvägledare

Marie Arkebrink

Telefon: 0247-806 22

E-postadress:

Besöksadress: Fiskgatan 7, 79331 Leksand

För att komma i kontakt med mig utanför telefontid går det bra att lämna ett meddelande på telefonsvararen eller att skicka ett mail till mig.

Vid en validering bedöms kunskaper som tidigare inte har dokumenterats. En validering kan leda fram till ett intyg eller ett betyg på din kunskap. Vår personal kan berätta mer om hur det går till.

Validering används för att dokumentera kunskaper och kompetenser som inte finns dokumenterade tidigare, till exempel intyg, betyg eller certifikat. Oavsett din tidigare bakgrund har du skaffat dig viss kunskap och kompetens på annat sätt, exempelvis genom arbete som inte finns dokumenterad och då kan validering vara något för dig.

En validering kan leda fram till ett intyg på din kunskap inom ett eller flera områden eller ett betyg. För att kunna få betyg i kurser måste du göra prövning för att få betyget.

Kontakta oss för mer information

För mer information om validering är du välkommen att kontakta vuxenutbildningen i Leksand Rättvik.

Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik

Validering av utländska betyg

Om du har med dig betyg från gymnasiet eller högskolan från ett annat land kan du kontakta Universitets- och högskolerådet (UHR) för att få information om hur du ska få dem översatta och komma vidare.

Universitets- och högskolerådet (UHR)

Sidan uppdaterad: 2022-05-09