25 januari 2023 klockan 13.19

Anmälan öppen till vårens föräldrastödsträffar

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Happy father playing with his little son in the park in summer day

I slutet av februari är det dags för en ny serie av Familjeteamets populära familjestödsträffar ABC 3-12 år och ABC-Tonår. Nytt för i år är att alla kan delta, oavsett om man har en pågående utredning eller insats och att anmälan sker direkt till Familjeteamet.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Familjeteamet i Leksands kommun har lång erfarenhet av att stötta vuxna i deras föräldraskap. Föräldrastödsträffarna för föräldrar till barn i åldern 3-12 år har funnits i många år och deltagarna är i regel mycket nöjda. ”Små saker som jag inte tänkt på tidigare kan göra stora skillnader i vardagen och vara till stor nytta för min relation till mina barn", är en av alla föräldrakommentarer. 

Förälder till ett barn som är 3-12 år

De flesta föräldrar känner igen sig i vardagssituationer där relationerna sätts på prov. Hur kan vi undvika konflikter? Hur får vi mer tid tillsammans med barnen? Hur skapar vi harmoni vid matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Välkommen att utbyta erfarenheter och få nya idéer av andra föräldrar, gruppledarna och aktuell forskning.

Våren består av fyra kostnadsfria träffar där fika och studiematerial ingår. Första träffen är måndagen den 20 februari. Intresserad?

Läs mer och anmäl dig till föräldrastödsträffarna ABC 3-12 år

Vi behöver din anmälan senast den 15 februari. Det är ett begränsat antal platser, så vänta inte med att anmäla dig om du är intresserad.

Förälder till en tonåring

Familjeteamet i Leksand erbjuder alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med minst en ungdom mellan 13-19 år och bor i Leksand, Gagnef eller Rättvik att delta i en föräldrastödsgrupp som kallas ABC-Tonår.

Syftet med ABC-Tonår är att stärka relationen mellan vuxen och tonåring för att bidra till att tonåringen och familjen mår bra. Innehållet i ABC-Tonår utgår från kunskap om föräldraskap, aktuell forskning och FN:s barnkonvention. Innehållet bygger även på vad föräldrar själva önskar lära sig mer om och vad tonåringar tycker att föräldrar behöver veta.

Våren består av fyra kostnadsfria träffar där fika och studiematerial ingår. Första träffen är onsdagen den 22 februari. Intresserad?

Läs mer och anmäl dig till föräldragruppen ABC-tonår och Föräldrawebben

Vi behöver din anmälan senast den 20 februari. Det är ett begränsat antal platser, så vänta inte med att anmäla dig om du är intresserad.

Fler nyheter