07 mars 2022 klockan 08.17

Brand på Insjöns skola

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Insjöns skola fotograferad norrifrån

Under natten till den 7 mars har det utbrutit en brand på Insjöns skola i den del av skolan där vi har vår förskola Åhls barnakademi. Ingen har kommit till skada och polisen utreder nu vad som har hänt.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Uppdaterad information

Under vecka 10 (7/3-11/3) kommer Åhls barnakademis barn att vara på förskolan Nyckelpigan, avdelning Gläntan. I slutet av veckan får vi veta hur det går i saneringsarbetet och kan då svara på hur det kommer att se ut för ÅBs barn och pedagoger framöver. 

Vi vet ännu inte vad som hänt eller hur skadade våra lokaler är. Det vi vet är att delar av lokalerna är rökskadade och behöver röksaneras. 

Vad är det som har hänt?

Klockan 02.50 gick ett automatlarm och brandkåren var snabbt på plats. Det man kunde konstatera var att det var i en papperskorg utanför förskolans entré som det hade börjat brinna och att branden hade spridit sig till en av skolans väggar. Polisen har inlett en förundersökning och har under tidig morgon spärrat av platsen för teknisk undersökning.

Vårdnadshavare till berörda barn är kontaktade.

Tillfällig förskola erbjuds för de drabbade

Familjer vid Åhls barnakademi, ÅB, kommer tillfälligt att kunna lämna barnen på förskolan Nyckelpigan, avdelning Gläntan, där ÅBs pedagoger och barn nu kommer att hålla till. Barnen och pedagogerna som har sin hemvist på avdelning Gläntan kommer vara på Ängen, Blomman och Kotten.

– Givetvis skulle det underlätta vår situation om ni vårdnadshavare som har möjlighet att ha era barn hemma kan ha det denna vecka (7/3-11/3). Det gäller både er vårdnadshavare på Nyckelpigan och ÅB. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få i denna akuta flyttsituation, säger Lena Nilsson, avdelningschef. 

Vid frågor, kontakta

Rektor Maria Fridén 0247-800 13 

Rektor Viktoria Hermansson 0247- 802 96

Fler nyheter