16 juli 2019 klockan 10.46

Föreningen Himlaspelet visar bilder ur arkivet

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Marit i tinget. Vägen till Himlen - dansteaterföreställningen av och med KDK - Kulturskolans danskompani med vänner. Fri tolkning och inspirerade av dalmålningar samt Rune Lindströms Himlaspel, dansar vi oss igenom de 6 tavlorna.Arrangör: Kulturskolan Leksand
Marit i tinget under en tidigare Himlaspelet-föreställning

På Leksands bibliotek visas nu fotoutställningen ”Annorlunda perspektiv ur Himlaspelets arkiv”. I utställningen finns smakprov ur arkivet, bilder ur annorlunda vinklar, programbladet från första året i Sammilsdal och en gruppbild av den allra första ensemblen 1941.

Nästan 80 år har gått sedan Himlaspelet hade urpremiär på Paradplatsen i Leksands-Noret. Spelet har lockat mängder av besökare, föreställningar har getts runt om i Sverige, i övriga Norden och i USA. Spåren av allt detta finns i Himlaspelets tidigare osorterade arkiv. I år arbetar Föreningen Himlaspelet med att få ordning i arkivet, så att det ska bli lätt att använda för alla intresserade. På biblioteket i Leksands kulturhus visas nu ett smakprov från samlingarna i en utställning som pågår till och med lördag den 3 augusti. Varmt välkomna!

 

Fler nyheter