24 mars 2023 klockan 09.46

Leksands kommuns nya socialchef heter Isabella

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Isabella Piva Hultström

Efter en rekryteringsprocess med många kvalificerade kandidater är det nu klart att Leksands kommuns socialchef heter Isabella Piva Hultström och tillträder den 7 augusti.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

– Jag är mycket glad och stolt över att Isabella valt att anta uppdraget som socialchef i Leksands kommun. Vi står inför stora utmaningar inte minst vad gäller kompetensförsörjning, vilket kommer att kräva ett innovativt, transparent och modigt ledarskap. Isabellas ledaregenskaper och erfarenheter av förändringsarbete, bland annat inom äldreomsorgen, kommer att bli ett viktigt tillskott till Leksands kommun. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete berättar Caroline Smids Smitmanis, kommundirektör, Leksands Kommun.

Den sociala sektorn står inför många utmaningar, inte minst med den demografiska utvecklingen tillsammans med kompetensförsörjning.

– Det är med stor glädje, nyfikenhet och allvar jag ser fram emot uppdraget. Framför allt ser jag fram emot att få komma ut i verksamheterna, träffa medarbetare och ledare och få ta del av vilka frågor de står i och inför, säger Isabella Piva Hultström.

Isabella lyfter vikten av att det behöver finnas gemensamma krafttag och ett tydligt och bra samspel mellan politik och tjänstemän så att man tillsammans kan utveckla en välfärd av hög kvalité och möta framtidens utmaningar väl förberedda.

– Leksand är en fantastisk kommun och det känns som ett privilegium att få vara med och utveckla välfärdsuppdraget tillsammans med medarbetarna, på uppdrag av politiken. Sedan sex år tillbaka har familjen en stuga i Alvik där vi spenderar mycket tid. Leksand har kommit att bli ”hemma” till stor del och nu ser jag fram emot att lära känna kommunen som helhet, avslutar Isabella.

Fler nyheter