30 mars 2022 klockan 09.50

Nytt valborgsfirande med fokus på trygghet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

EPA
Foto:Alexander Lindström/ Mostphotos

Årets valborgsfirande i Leksand får ett nytt fokus, trygghet för barn och ungdomar. Firandet kommer att ske på Torget i Leksand och inleds med Barnens Valborg som senare på kvällen övergår till en EPA-träff.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Valborgsfirandet sker i år lördagen den 30 april. Mellan klockan 12-17 är det Barnens valborg med uppträdanden, aktiviteter och musik. Lite senare på kvällen mellan klockan 19-23 är det valborgfirande för ungdomar som är 13-16 år. I samarbete med leksands kyrkor anordnas en EPA-träff. Det blir utställning av bilar och musikframträdande från scenen. Nytt för i år är att allt arrangeras på Torget i Leksand.

– Äntligen kan vi börja träffas och då passar vi på att prova lite nytt. Ny plats och ett större fokus på ett arrangemang för barn och ungdomar. Genom att vara inkluderande hoppas vi att årets Valborgsfirande på torget ska få ett annat fokus. Att vi möts över generationsgränserna hoppas vi ska skapa en tryggare miljö för alla och arrangera ett valborgsfirande som skapar glädje och samhörighet, säger Per Strid, näringslivschef Leksands kommun.

Valborg lockar tusentals besökare

I år vill vi ge ungdomarna en möjlighet att få känna sig delaktiga, inkluderade och sedda. Att arrangemanget sker på Torget öppnar även upp för handeln att delta i ett större sammanhang.

– Valborg var innan pandemin ett av de mest uppskattade evenemangen under året med runt 5000 besökare. Att årets valborgsfirande flyttas till Torget ger nya möjligheter som gör att även handlarna kan ha extraöppet och locka med erbjudanden. Det kommer att bli en fantastisk dag med ett härligt firande där alla ska känna sig välkomna, berättar Marika Sernfält som är projektledare för evenemanget.

Valborgsfirandet i Leksand har en historia av att ha förändrats och skiljt sig åt mellan åren. Den som vill ha en stor brasa kan bege sig till någon av de många firanden som sker runt om i våra byar.

– Vår förhoppning är att alla vill vara med och bidra till ett värdigt firande på Torget tillsammans med kommunens barn och ungdomar, avslutar Per Strid.

Leksand - en av Sveriges tio tryggaste kommuner

Leksand rankas som en av Sveriges tio tryggaste kommuner och årets valborgfirande syftar till att vi ska fortsätta att vara det. Valborgsfirandet kommer att vara helt drogfritt och på plats kommer Fältare och vuxna på stan att röra sig och avvisa folk som inte sköter sig. Du som vuxen får gärna röra dig ute på torget för att bidra till den ökade tryggheten. 

Kontakt 

Per Strid

Marika Sernfält

Fler nyheter