29 januari 2019 klockan 15.30

Extra samrådsmöte om planen för Åkerö brofäste

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Vad som ska byggas vid södra brofästet på Åkerö engagerar verkligen. Därför bjuder Leksands kommun in till ett extra samrådsmöte måndagen den 4 februari. Samtidigt förlängs samrådstiden till den 28 februari.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Förra veckan bjöd Leksands kommun in allmänheten till ett öppet hus med möjlighet att sätta sig in i detaljplanen för området vid södra brofästet på Åkerö. Planen möjliggör nybyggnation av flerbostadshus, parkeringsgarage och småskalig centrumverksamhet inom fastigheterna Åkerö 13:8 och 19:4. Planen möjliggör också bland annat byggnader som är upp till åtta våningar höga.

Extra möte med nytt upplägg

Öppet hus blev mycket välbesökt. Frågan engagerar verkligen många. Därför arrangerar kommunen ett extra samrådsmöte i kommunhusets plenisal kommande måndag, den 4 februari, klockan 18-20.

Mötet inleds med en presentation av bakgrunden till den planerade byggnationen och information om vad som ingår i planförslaget. Efter dragningen blir det en frågestund i 20 minuter. Därefter finns det möjlighet att prata med politiker och tjänstemän vid olika stationer i lokalen.

– Vi vill passa på att tacka för många givande samtal och diskussioner vid öppet hus den 24 januari och samtidigt uppmana till att hålla god ton vid kommande samrådsmöte, säger samhällsbyggnadschef Åke Sjöberg.

Förlängd samrådstid

På grund av det extrainsatta mötet förlängs också samrådstiden till den 28 februari. Det är sista dagen som det är möjligt att lämna in synpunkter på förslaget under samrådet.

Fler nyheter