10 januari 2019 klockan 11.55

Förskolan fortsätter att växa

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Avdelningschef

Lena Nilsson

Telefon: 0247-805 57

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Avdelningschef förskolan

Nu öppnar ytterligare en förskoleavdelning i centrala Leksand. Vuxenutbildningen flyttar från Brandmannen och lokalerna ger istället plats för 13 barn.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Det är fortsatt stor efterfrågan på förskoleplatser och nu erbjuds 13 småbarn plats i nedervåningen på Brandmannen där Vuxenutbildningen tidigare höll tid.

–Det finns ett helhetstänk inom kommunen när det gäller att lösa lokalfrågor, säger Linda Karlsson som är avdelningschef för förskolan. Utan allt fantastiskt stöd och hjälp från kollegorna hade det varit ett omöjligt uppdrag att hitta lokaler. Så jag har mycket att tacka dem för!

Pensionärer hjälper förskolan att växa

Tack vare att två nyligen pensionerade förskollärare har återanställts är personalfrågan löst på den nya avdelningen. Samtidigt som man rekryterar nya förskollärare är det bra att det finns erfarna på plats.

–De här förskollärarna är beredda att fortsätta efter sin pension för att de älskar sitt jobb, säger Linda Karlsson. Vi har sedan tidigare pensionerade förskollärare som ställt upp både som korttidsvikarier och längre vikariat. All heder åt dem som gör det möjligt för förskolan i Leksand att växa.

Kollegialt samarbete

I paviljongen vid Brandmannen finns sedan i höstas redan förskoleverksamhet. När man letar lokaler är det en stor fördel med närhet till annan förskolepersonal och gemensamma uteplatser för barnen. Kostavdelningen och städavdelningen är också en viktig del för verksamheten.

I Insjön öppnar ny förskoleverksamhet i anslutning till skolan. Även där erbjuds 13 platser och de erfarna förskolelärarna stöttar de som är nya i yrket.

–Det är riktigt kollegialt inom förskolan och alla ställer upp för varandra, säger Linda Karlsson.

Fler nyheter