11 januari 2019 klockan 12.00

Premiär för IT-guide på Insjöns bibliotek

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

I höstas startade IT-guide på Leksands bibliotek. Nu ges även Insjöns seniorer möjlighet att få hjälp av utbildade IT-guider.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Sedan i höstas finns utbildade IT-guider på Leksands bibliotek onsdagar och lördagar. Satsningen går ut på att invandrarungdomar lär ut IT-kunskap till äldre personer utan datorvana, och samtidigt får en första arbetslivserfarenhet.

Premiär i Insjön tisdagen den 15 januari

Nu får även Insjöns seniorer hjälp av utbildade IT-guider på Insjöns bibliotek. Varannan tisdag, udda veckor med start den 15 januari, finns IT-guiderna på plats mellan klockan 16.00 och 18.00. De hjälper till med surfplattor, datorer, smartphones och lär ut olika tekniska e-tjänster som 1177 Vårdguiden, boka biljetter, e-böcker och mycket mer.

-Vårt mål är att kunna svara på de frågor besökarna har, kan vi inte svara på någonting första gången man besöker oss kollar vi upp det till nästa gång. På så sätt blir IT-guiderna riktiga IT-experter efter ett tag säger Bismillah Zahedi, teamledare för IT-guiderna i Leksand kommun.

Kostnadsfri drop in på våra bibliotek

Leksands bibliotek

Onsdagar, klockan 15.00-17.00

Lördagar, klockan 11.00-14.00

Insjöns bibliotek

Tisdagar, klockan 16.00-18.00 (udda veckor)

-Ungdomarna vill ha många besökare, så alla är välkomna att lära sig mer och få svar på sina frågor, både nybörjare och de som vill lära sig mer, säger Bismillah Zahedi.

Fler nyheter