30 oktober 2019 klockan 11.23

Premiär för höstens stora musikalsatsning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Skådespelarna i musikalen 9 to 5 står tillsammans på scenen. De ser bestämda ut.

Musikalen 9 to 5 har spelats både på Broadway i New York och West End i London. Nu sätter Leksands kulturskola upp succémusikalen. Välkommen på premiär i Sveasalen den 2 november.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Musikalen är 9-5 är baserad på filmen med samma namn från 1980. I den hade Dolly Parton, Jane Fonda och Lily Tomlin huvudrollerna. Dolly Partons hitlåt 9 to 5 gav filmen en Oscarsnominering för bästa sång.

– När jag hittade musikalen blev jag knockad av den fantastiska musiken som Dolly Parton har skrivit, och efter att sett musikalen så blev valet ganska enkelt. Den är också superaktuell, tyvärr kanske man ska säga. Det var precis när Metoo-rörelsen kulminerade som musikalen kom "till mig". Det kändes som att det var meningen på något sätt, berättar regissören och koreografen Stina-Kari Axelsson.

Musikalen handlar om Violet, Doralee och Judy jobbar på samma kontor. De tre kvinnorna tröttnar rejält på den sexistiske och egocentriske chefen och bestämmer sig för att förändra tillvaron rejält.

Många elever från Leksands kulturskola på scenen

Totalt är det cirka 60 personer som jobbar på och bakom scenen med att få allt att fungera.

– Det är en enorm apparat detta, med många ideella krafter!

Av de 24 som står på scenen är 16 stycken från Leksands kulturskola.

– Det är härligt att vi redan efter två år med Kulturskolans musikalutbildning (KMU), kan få in eleverna i de stora produktionerna också. Av dessa 16 är det också en del som är med i Kulturskolans danskompani (KDK), säger Stina-Kari Axelsson.

Fler nyheter