12 december 2019 klockan 16.43

Invånarna ger renhållningen i Leksands kommun bäst betyg i Dalarna

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

aluminiumburkar som plockats upp av ett barn

Tack alla invånare i Leksands kommun! Ni är bra på att inte skräpa ner – och klart nöjdast i Dalarna med kommunens renhållning av gator, torg och parker.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

I september genomfördes en enkätundersökning om renhållningen i Dalarnas 15 kommuner. Resultatet är trevlig läsning, inte minst för chefer och personal på Leksandsbostäders gata/park-avdelning som sköter renhållningen i kommunen. Hela 86 procent av invånarna är ganska eller mycket nöjda med renhållningen. Leksand får det klart bästa betyget i hela Dalarna!

Nöjda med renhållningen

86 procent av de som svarade på enkäten är nöjda med renhållningen i Leksands kommun. I övriga Dalakommuner är nöjdheten mellan 50-77 procent.

Var tredje plockar andras skräp

Samtidigt visar enkäten att 89 procent av invånarna aldrig skräpar ner, medan resten gör det ”någon enstaka gång” eller ”någon gång i månaden”. Var tredje kommuninvånare brukar plocka upp skräp som någon annan har slängt.

Det är positiva besked som stärker gata/park-avdelningens ambitioner.

– Invånare och besökare slänger mer skräp om det redan är skräpigt, därför är ambitionen att hålla rent. För att lyckas behöver inte bara vi göra ett bra jobb, det gäller också att få både besökare och invånare att vilja hjälpa till genom att slänga skräpet där det ska slängas och ingen annanstans, säger gatuchef Olle Oskarsson.

Läs mer om vårt renhållningsarbete

På vår webbplats kan du läsa mer om kommunens renhållningsarbete, till exempel hur du kan anmäla nedskräpning och var du hittar hundlatriner och hundbajspåsar.

Läs om vårt renhållningsarbete

Läs om förbud och anmälan om nedskräpning med mera

Fler nyheter