14 februari 2019 klockan 15.00

2000 extra p-platser när tiotusentals väntas till Leksand

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Plogning av tillfälliga, extra p-platser, inför Melodifestivalen 2012
Hjorthagen blir parkeringsplats för omkring 600 bilar under Mello-festen. Totalt har kommunen fixat nära 2 000 extra parkeringsplatser så att alla ska få plats.

Tiotusentals besökare kommer till Mello-festen i Leksand. Med hjälp av närmare 2 000 extra parkeringsplatser ska alla som reser med bil få plats.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksand har god kapacitet att klara stora evenemang. Några gånger per säsong är det till exempel fullsatt – 7 650 personer – i samband med hockeymatcher i Tegera arena.

Tiotusentals besökare på ett dygn

I samband med att Melodifestivalens tredje deltävling arrangeras i Leksand väntas tiotusentals besökare. Redan på fredag kväll är det genrep med tusentals i publiken, på lördag arrangeras Välkomstfesten i Leksands centrum med flera tusen besökare och på lördag kväll är det är dags för kvällens delfinal i en fullsatt arena.

Flera extra parkeringsytor

För att alla besökare ska få plats har kommunen förberett närmare 2 000 extra parkeringsplatser. De två största p-ytorna – vid Hjorthagen öster om centrum och vid Hildasholm ett stenkast från Tegera arena – rymmer tillsammans över 1 200 bilar. Dessutom finns det extra p-platser vid södra brofästet, vid Hembygdsgårdarna och på Siljansvallen.

P-avgift till lokala föreningar

Flera lokala föreningar ställer upp som parkeringsvakter och tar en parkeringsavgift. Pengarna går till föreningarnas verksamhet.

Fler nyheter