Kommunen har ett 40-tal highland cattle-kor som betar på ängarna runt Limsjön. Nu har tre kor och tre tjurar slaktats. Köttet, totalt 690 kilo varav 380 kilo köttfärs, tillagas i kommunens kök och serveras på både kommunens äldreboenden och till förskolebarn och skolelever.
Köttfärslimpa, lasagne och slottsstek på menyn
Den 5 februari serverades köttfärslimpa till alla och på fredag serveras lasagne. På kommunens äldreboenden serveras slottsstek på söndag och den 25 februari blir det en nötköttsgryta.
– Det är så långt som vi bestämt menyn, vi planerar att spara de finare bitarna till påsk för att kunna servera då, säger Tullie Sundberg, kostchef.
Hon är glad över att köken får möjlighet att serverar det lokala köttet:
–Det känns väldigt bra och trevligt att få servera närproducerat kött som dessutom gör nytta två gånger. Först genom att hålla ängarna öppna runt Limsjön och sedan genom att mätta hungriga magar med ett riktigt fint kött.