13 februari 2019 klockan 15.00

Nu börjar mellofesten i Leksand!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Mellokronan på Centrumtorget i Leksand i samband med att Melodifestivalen är på besök i februari 2019
Mello-kronan är på plats och festen kan börja!

Mello-kronan har anlänt till Centrumparkeringen i Leksand, Kulturskolan laddar för minimusikal på lördagens stora välkomstfest där även artisterna Dolly Style och Lina Hedlund dyker upp.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Nu är mello-kronan på plats och på onsdagskvällen tänds den upp vid Coopbutiken. På lördag är det dags för den stora Välkomstfesten som startar klockan 11.15 på Centrumparkeringen.

Tal och dans när kronan tänds

Mello-kronan är symbolen för att Melodifestivalen är på plats i Leksand. Kronan mäter cirka fyra meter i diameter och är fem meter hög. När den tänds blir det en mindre ceremoni med några korta tal och underhållning av dansgruppen Kurbits Crew, som är med i tävlingen Talang.

Kulturskolan underhåller med minimusikal

Leksand har inte bara drabbats av Mellofeber – det råder även Mellois! Det var när SVT erbjöd kommunen att delta med lokal underhållning på den stora Välkomstfesten som evenemangslots Linda Hjerpe kontaktade kulturskolan.

– Vi träffade Linda Hjerpe i januari och sedan dess har vi planerat och repeterat vår minimusikal Mellois för fullt, säger Stina-Kari Axelsson som är lärare på kulturskolan.

– Vi är superladdade och det är verkligen jätteroligt att få vara en del i det här stora evenemanget som engagerar så många.

På lördagens välkomstfest underhåller kulturskolan med sin minimusikal klockan 12.30 och 14.00. Medverkande är 21 elever från kulturskolans musikalutbildning och Danskompaniet.

– Minimusikalen Mellois handlar om isdrottningen Elsa, som bor uppe på Asaklitt, och har drabbats av sjukdomen avundsjuka, säger Stina-Kari Axelsson. Elsa har spridit Mellois över Leksand och Mellogenterna måste tillkallas!

Kom och se den spännande historien om Elsa, Anna, Kristoffer, Snögubben Olof, trollen och Mellogenterna!

Välkomstfesten växer

Välkomstfesten är evenemanget där Bollibompa-draken, Radio-apan och roboten Taurus är med. Det förväntas komma flera tusen barn till Leksands centrum som får se, sjunga och kanske ta en selfie med sina idoler. Dessutom dyker även artisterna Dolly Style och Lina Hedlund upp på scenen på Centrumparkeringen.

Dolly Style och Lina Hedlund finns på scenen redan vid 11.15 tillsammans med Jovan Radomir som leder programmet under Välkomstfesten, för att sedan hinna till förberedelserna inför det andra genrepet senare under dagen.

Fler nyheter