13 mars 2019 klockan 14.00

Företagsbesök på Leksands näringslivsvecka

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Verksamheten på containerterminalen i Insjön var ett av åtta företag som politiker och tjänstemän i Leksands kommun besökte under måndagen.

Den här veckan är det extra fokus på företagen i Leksands kommuns. Det är fjärde året som näringslivsavdelning i kommunen arrangerar företagsbesök, föreläsningar och utbildningar.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Veckan inleddes med att ett tjugotal av kommunens politiker besökte åtta olika företag.

– Besöken är mycket uppskattade och min förhoppning är att mötet mellan företagare och politiker ska stärka banden och öka förståelsen för hur viktigt det är att samverka, säger näringslivschef Per Strid.

Kompetensförsörjning och bostäder viktiga frågor

Ejendals AB var ett av de företag som besöktes och där tog vd:n Fredrik Sand emot. Han berättade om företagets framgångar men också vilka utmaningar de har.

– För Ejendals som har sitt huvudkontor i Leksand är kompetensförsörjningen och bristen på bostäder i kommunen viktiga frågor, säger Fredrik Sand.

Positivt att möta kommunens politiker

I Insjön besöktes Vänerexpressen som hanterar över 20000 containrar på Sveriges åttonde största terminal för gods. Företaget transporterar containrar till och från Asien mellan Insjön och Göteborgs hamn.

– Containerterminalen har stor potential att kunna utvecklas ytterligare och vi uppskattar verkligen möjligheten att få möta några kommunens politiker, säger företagets marknadschef Per Kristiansson.

Uppskattat initiativ att besöka företagen

Ett tjugotal politiker deltog i företagsbesöken där de hade möjlighet att välja två av företagen. Leksands kommuns oppositionsråd Viktor Zackrisson (S) var en av dem.

– Det här ett uppskattat initiativ av kommunens näringslivsavdelning. Vi politiker ökar kunskapen och får en bättre inblick i vad företagen gör och vilken betydelse de har för kommunens utveckling, säger Viktor Zackrisson.

Fler nyheter