04 mars 2019 klockan 13.34

Hyreshus evakuerat efter brand – oklart hur stora skador

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksandsbostäder AB

Telefon: 0247-805 00

E-postadress:

www.leksandsbostader.se

Branden spred sig från en lägenhet till vinden för att även slå igenom yttertaket innan brandkåren kunde släcka branden i det vita huset på Siljansvägen.

Ett av Leksandsbostäders flerfamiljshus har utrymts på grund av en brand. En person har förts till sjukhus med rökskador. Övriga som bor i huset får hjälp av Leksandsbostäders personal.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Larmet gick i 17.40-tiden på måndagskvällen. Branden startade i en av de tolv lägenheterna på Siljansvägen i centrala Leksand. Räddningstjänst, ambulans och polis var snabbt på plats och hela huset evakuerades.

En person förd till sjukhus

Personen som bodde i lägenheten där branden började fördes till sjukhus med rökskador. Ingen annan skadades vid branden som kunde begränsas till en del av byggnaden. I 19.30-tiden pågick eftersläckningsarbete.

Oklart när hyresgästerna får komma hem

Leksandsbostäders personal var snabbt på plats för att ta hand om hyresgästerna. De samlades i en lokal i kvarteret där de även togs omhand av ambulanspersonal. Natten mot tisdagen får hyresgästerna övernatta på hotell.

Det är ännu för tidigt att bedöma hur stora skadorna blivit efter branden. Det går heller inte att i nuläget avgöra när hyresgästerna får komma tillbaka till sina bostäder.

Fler nyheter