19 mars 2019 klockan 14.46

Vårsalongen 2019 - Från Alfons till Zorn och Flamenco

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Leksands förskolor och grundskolor har utställning i Leksands kulturhus museum och på Insjöns bibliotek 21 mars - 20 april. Utställningen är den del av projektet Skapande skola.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Välkommen till en utställning med stor variation! Från förskolebarnens färgsprakande, fantasifulla collage och miniatyrvärldar till högstadieelevernas akrylpannåer med intryck från koncentrationslägren under Demokratiresan.

I kommunala förskolan har barnen arbetat med Alfons Åberg som tema. Varje förskola har som en del i litteraturprofileringen valt en Alfonsbok som hela förskolan arbetat med under läsåret. Från de fristående förskolorna kommer inspirationen från andra böcker som Barbapapa och Vännerna i kungaskogen. 

Grundskolorna/Skapande skola representeras av Gärde skola och Åkerö skola. Eleverna har bland annat arbetat med ett konst-dansprojekt kring konstnären Anders Zorn och dansen flamenco. Akvareller med inspiration från Erik Axel Karlfeldts dikter är en annan del av utställningen.

För förskolorna firar Vårsalongen 10 år! Tidigare har utställningen visats i biblioteket, men eftersom den vuxit för varje år, har vi i år valt att förlägga den till museet. Nytt för i år är också samarbetet med grundskolan och Skapande skola. Barn och ungdomar är en prioriterad målgrupp i kulturhusets verksamhet och detta visar vi nu genom att bereda plats för förskolebarnens och skolelevernas konst i den vackra museilokalen

Fler nyheter