09 april 2019 klockan 08.54

Välkommen till nya leksand.se!

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lansering av nya leksand.se och nya intranätet

Nu blir det enklare att göra ett digitalt besök hos Leksands kommun. Kommunens nya webbplats funkar lika bra i mobilen som datorn, den lever upp till höga tillgänglighetskrav och lyfter fram självservice.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Med cirka en halv miljon besökare per år är webbplatsen leksand.se ett viktigt nav i både medborgare och turisters kontakt med Leksands kommun.

Denna vecka lanserar vi nya leksand.se.

– Vår nya webbplats är byggd både för att möta de förväntningar våra medborgare och våra många besökare har på en modern webb. Du ska enkelt kunna göra dina ärenden hos oss, oavsett var du befinner dig, säger Kristina Backlund, kommunikationschef.

Idag sker mer än vartannat besök på leksand.se via en mobiltelefon.

– Därför har vi haft mobilanvändaren i fokus. Webben ska vara enkel att använda och det ska vara lätt att hitta det du söker.

Självservice och tillgänglighet för alla

Renoveringen av webbplatsen, som byggdes om senast 2012, var nödvändig för att leva upp till de nya lagkrav på tillgänglighet som infördes den 23 september 2018.

Vi har byggt en självservicewebb där vi lyfter fram allt som besökaren själv kan göra. Det kan vara e-tjänster, men också ansökningar eller anmälningar.

– Webben är också väl förberedd inför alla de e-tjänster som kommunens verksamheter arbetar med att ta fram.

Granberget och gymnasiet – en del av leksand.se

En viktig del av nya leksand.se är två nya webbplatser som vi byggt i samma plattform. Granbergets skidanläggning fick sin webbplats inför säsongspremiären i december. Lagom till sportlovet startade också den digitala biljettförsäljningen.

Leksands gymnasium har också fått en ny webbplats, som nu är klar lagom till omvalsperioden inför höstens gymnasieval.

– Hittills har Granbergets nya webbplats haft 150 000 sidvisningar. Vi märker att många uppskattar att snabbt kunna köpa liftkort eller se temperaturen direkt i mobilen. När det gäller gymnasiet så är det väldigt viktigt för oss att visa vilket fantastiskt gymnasium vi erbjuder.

Fler nyheter