06 maj 2019 klockan 15.54

Dags för årliga Krisberedskapsveckan

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Flicka sitter och spelar kort vid ett köksbord. Levande ljus och konserver i bakgrunden visar att det är en krissituation.
Även det enklaste strömavbrottet kan efter några dygn få stora konsekvenser. Foto: Thomas Henrikson, MSB

För tredje året genomförs MSB:s krisberedskapsvecka tillsammans med landets kommuner. – Under veckan vill vi öka krismedvetenheten hos invånarna i Leksands kommun, säger beredskapssamordnare Kjell Ekman.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Vet du att du förväntas vara så pass förberedd vid en kris att du klarar minst en vecka utan stöd från någon myndighet? Hur skulle det gå för dig om du till exempel var utan el och utan kranvatten i sju dygn? 

Det är några av frågorna som ställs under den nationella krisberedskapsveckan 6-12 maj 2019. Målet med kampanjen är att öka människors krismedvetenhet och beredskap.

Leksands kommuns åttondeklassare får besök

Under veckan får alla kommunala grundskolor besök för att prata om krisberedskap med eleverna i årskurs åtta. Kommunens beredskapssamordnare Kjell Ekman, och Erica Sterner som leder informationsarbetet i skolorna, visar upp exempel på utrustning och mat som kan vara bra att ha i en "krislåda".

– Vi kommer att prata med eleverna om krisberedskap för att göra dem medvetna om sitt eget ansvar och hur man bäst kan förbereda sig på en kris av olika slag, säger Kjell Ekman. Även det enklaste strömavbrottet kan efter några dygn få stora konsekvenser. 

Ställ frågor utanför Coop Leksand 

På lördag den 11 maj kan du träffa Kjell Ekman och Erica Sterner. De finns på plats utanför Coop mellan klockan 11.00 och 13.00. 
– Då är du välkommen att ställa frågor om hur du själv kan förbereda dig och hur kommunens beredskap ser ut, säger Kjell Ekman. 

Har du inte möjlighet att komma förbi rekommenderar Kjell Ekman serien  ”Nedsläckt land” som SVT har visat under våren. 
– Serien finns fortfarande att kika på via SVT Play och den innehåller riktigt bra information!

Fler nyheter