28 maj 2019 klockan 14.12

Nyrenoverade förskolan Pelikanen lättar på trycket

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Avdelningschef

Lena Nilsson

Telefon: 0247-805 57

E-postadress:

Besöksadress: Torget 5, 79327 Leksand

Avdelningschef förskolan

Alla Pelikanen-barn är nu tillbaka på sin förskola.

Det har varit hårt tryck på förskolan det senaste året när Leksand växer och efterfrågan på förskoleplatser ökar. Nu öppnar äntligen nyrenoverade Pelikanen igen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Flytten tillbaka till nyrenoverade förskolan Pelikanen pågår för fullt. Efter renoveringen finns där plats för 50 barn. Pelikanen blir som ny och får även en helt ny utemiljö tack vare medel som Leksandsbostäder AB har fått från Boverket.

– På grund av stor efterfrågan har det har under året varit tufft att få till förskoleplatser inom de utlovade fyra månaderna, säger Linda Karlsson som är avdelningschef för förskolan. Men alla barn som har stått i kö har fått en plats!

Hårt tryck ställer höga krav

Under renoveringen har barnen gått på tillfälliga förskolor. Det är viktigt att även tillfälliga förskolor håller hög kvalité och det ställer också höga krav på personal och lokaler. Det innebär att det har varit mycket logistik runt bland annat kost, städ och säkerhet.

– Trots hårt tryck och mycket jobb så har det hela tiden löst sig – vi har uppnått det vi har i uppdrag att göra. I möjligaste mån ska vårdnadshavare få den plats man önskar och majoriteten har varit nöjda med de tillfälliga platserna, säger Linda Karlsson.

Det är en stor lättnad för personal och förskolechefer att inte hela tiden behöva hitta nya lösningar.

– Äntligen börjar vi få vi plats! Det är jätteskönt att vi har klarat av den här perioden, säger Linda Karlsson. Men vi behöver hela tiden se framåt, när det gäller såväl förskoleplatser som rekrytering av personal, för att nå visionen 2025!

Fler nyheter