25 juni 2019 klockan 13.11

Ny app hjälper dig upptäcka naturen i Leksands kommun

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Appen Naturkartan guidar besökare i Leksands natur
I appen Naturkartan hittar du vandringsleder, naturreservat, utsikter och badplatser i Leksands kommun. Det är möjligt att ladda ner appens innehåll och använda Naturkartan utan uppkoppling.

Är du sugen på att uppleva naturen i Leksands kommun? Då vill vi tipsa om appen Naturkartan som lotsar dig till en rad vackra och spännande platser att besöka.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Leksands kommun fortsätter att vara en av landets främsta friluftskommuner i Naturvårdsverkets årliga ranking. En av många förklaringar är kommunens målmedvetna arbete med att göra naturen tillgänglig för så många som möjligt.

Vandra med app som guide

Nu tar kommunen nästa steg och presenterar sina naturområden i appen Naturkartan. Med hjälp av appen är det enkelt att på egen hand ge sig ut på upptäcktsfärd.

– Det här är ett nytt sätt att tillgängliggöra och locka ut människor i vår fantastiska natur. Med hjälp av modern teknik blir det lättare för alla att hitta nya spännande platser, säger kommunekolog Åsa Rydell.

Vill locka och skapa intresse

Till en början presenteras nästan alla 32 naturreservat som finns i kommunen, ett antal vandringsleder och några bad- och utsiktsplatser i appen.

– Appen är inte komplett när vi lanserar den, men vi kommer löpande att fylla på med information om fler platser. Målet är att locka människor och få allt fler intresserade av naturen, säger Åsa Rydell.

Fler nyheter