16 juli 2019 klockan 10.46

Föreningen Himlaspelet visar bilder ur arkivet

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Marit i tinget. Vägen till Himlen - dansteaterföreställningen av och med KDK - Kulturskolans danskompani med vänner. Fri tolkning och inspirerade av dalmålningar samt Rune Lindströms Himlaspel, dansar vi oss igenom de 6 tavlorna.Arrangör: Kulturskolan Leksand
Marit i tinget under en tidigare Himlaspelet-föreställning

På Leksands bibliotek visas nu fotoutställningen ”Annorlunda perspektiv ur Himlaspelets arkiv”. I utställningen finns smakprov ur arkivet, bilder ur annorlunda vinklar, programbladet från första året i Sammilsdal och en gruppbild av den allra första ensemblen 1941.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Nästan 80 år har gått sedan Himlaspelet hade urpremiär på Paradplatsen i Leksands-Noret. Spelet har lockat mängder av besökare, föreställningar har getts runt om i Sverige, i övriga Norden och i USA. Spåren av allt detta finns i Himlaspelets tidigare osorterade arkiv. I år arbetar Föreningen Himlaspelet med att få ordning i arkivet, så att det ska bli lätt att använda för alla intresserade. På biblioteket i Leksands kulturhus visas nu ett smakprov från samlingarna i en utställning som pågår till och med lördag den 3 augusti. Varmt välkomna!

 

Fler nyheter