04 juli 2019 klockan 10.08

Sektorchef Lennart Ljungemo lämnar Leksands kommun

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Lennart Ljungemo
Lennart Ljungemo (stående) har varit sektorchef och en del av kommunledningen sedan 2011.

Lennart Ljungemo slutar som chef för sektorn verksamhetsstöd. Han lämnar kommunen för en chefstjänst i Värmland där hans fru sedan ett år arbetar inom Moelven-koncernen.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Lennart Ljungemo kom från Region Siljan till Leksands kommun 2010. Han började som vikarierande personalchef, men blev chef för sektorn verksamhetsstöd i samband med att kommunen organiserades om 2011. Strax därefter blev han också biträdande kommundirektör.

Från Leksand till Forshaga

Den 30 september slutar han sin tjänst i Leksand och flyttar till Forshaga i Värmland.

– Tanken har funnits ett tag och nu dök möjligheten upp. I och med flytten kommer jag också närmare mina döttrar och min släkt i bland annat Västergötland, säger Lennart.

Men beslutet har fattats med delade känslor.

Leksands Kommun,Ledningsgrupp,Lennart Ljungemo,

– Det har varit fantastiskt kul att jobba i Leksands kommun under en period med enorm utveckling och ett otroligt resultat. Leksand är verkligen en kommun med driv som ligger långt framme jämfört med många andra kommuner, säger han.

Maria Bond ersätter tillsvidare

När Lennart Ljungemo slutar tar kommunstrateg och biträdande sektorchef Maria Bond över som sektorchef i väntan på en långsiktig lösning.

– I nuläget är det för tidigt att säga hur vi ska formera oss framöver, säger kommundirektör Göran Wigert som passar på att tacka för de goda insatser Lennart Ljungemo har bidragit med och önska honom lycka till i sitt nya uppdrag.

Fler nyheter