27 augusti 2019 klockan 07.47

Ulrica nominerad till lärarpriset Guldäpplet - igen

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

Ulrica Elisson Grane, lärare och digitaliseringsutvecklare på Ullvi skola, är nominerad till Guldäpplet bland annat för det sätt på vilket hon ser möjligheter och utvecklar den befintliga undervisningen med olika typer av digitala verktyg. Hon har under flera år visat att de digitala verktygen kan bidra till elevernas lärande och kunskapsutveckling med genomtänkta undervisningsstrategier.
Ulrica Elisson Grane, digitaliseringsutvecklare och klasslärare på Ullvi skola.

För andra året i rad är läraren Ulrica Elisson Grane nominerad till lärarpriset Guldäpplet. Ulrica är digitaliseringsutvecklare på Ullvi skola och arbetar med att utveckla lärmiljön med hjälp av digitaliseringens möjligheter.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

I år har drygt hundra lärare och förskollärare från hela landet nominerats till det prestigefyllda priset som delas ut på Bokmässan i Göteborg, den 27 september. Syftet med priset är att lyfta fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt.

"Digital mognad i skolan"

– Vi ser en digital mognad växa fram i svensk skola, över hela landet och alla åldrar för elever, även i förskola. Lärare gör medvetna och professionella val! Bland de nominerade till lärarpriset Guldäpplet ser vi tydligt hur medvetna pedagoger väljer sina verktyg med kunskap och omsorg, ur en välsorterad verktygslåda, med både digitala och analoga verktyg, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Digitalisering kan utjämna skillnader

En av de nominerade är Ulrica Elisson Grane som är klasslärare i årskurs 5-6 och digitaliseringsutvecklare på Ullvi skola i Leksand. Ulrica är nominerad bland annat för sitt arbete med att utveckla en mer tillgänglig lärmiljö för alla skolans elever och i det arbetet ta vara på digitaliseringens möjligheter för att utjämna skillnader och implementera verktyg som är stödjande för alla skolans elever, till exempel genom att ha kompensatoriska hjälpmedel i alla klassrum.

Fler nyheter