09 september 2019 klockan 07.00

Hjälp oss hålla rent - svara på vår enkät om nedskräpning

Skriv ut Lyssna

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-800 00

E-postadress: kundtjanst@leksand.se

pojke som slänger skräp
Nedskräpning är att slänga eller lämna föremål av olika karaktär på marken, till exempel fimpar godispapper, snabbmatsförpackningar, påsar, burkar och flaskor.

Är nedskräpning ett problem i Leksand? Det är en av frågorna som du gärna får svara på i vår enkät om nedskräpning. Enkäten innehåller också frågor om vårt renhållningsarbete i offentliga utemiljöer som gator, torg och parker.

Observera

Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Enkäten tar bara några minuter att fylla i och dina svar är viktiga för vårt fortsatta arbete för ett rent och trevligt Leksand.

Enkäten utgick den 30 september 2019. Tack för visat intresse!

Nedskräpningen kan minska – om vi hjälps åt

Precis som övriga kommuner i Dalarna, har Leksand mål i sin avfallsplan som säger att nedskräpningen ska minska i tätorter, naturområden och längs sjöar och vattendrag.

Enligt vår gata/park-avdelning slänger invånare och besökare mer skräp om det redan är skräpigt, därför är ambitionen att hålla rent.

– För att lyckas behöver inte bara vi göra ett bra jobb, det gäller också att få både besökare och invånare att vilja hjälpa till genom att slänga skräpet där det ska slängas och ingen annanstans, säger gatuchef Olle Oskarsson.

Läs mer om vårt renhållningsarbete

På vår webbplats kan du läsa mer om kommunens renhållningsarbete, till exempel hur du kan anmäla nedskräpning och var du hittar hundlatriner och hundbajspåsar.

Läs om vårt renhållningsarbete

Läs om förbud och anmälan om nedskräpning, m.m.

Fler nyheter